Anoniem: Het lijkt alsof mijn vrouw geen interesse meer heeft in mij

Ik ben Andre, ik ben een volwassen man van 44 jaar. Ik ken Char al 25 jaar. we zijn niet getrouwd maar ze is mijn vrouw. Ik noem haar ook mijn vrouw. We hebben 2 dochters. van 23 en van 18. 1 woont bij mijn schoonzusje in Amerika. Ze studeert daar. Char werkt voor zichzelf en sinds mijn dochter in Amerika is, is ze ook regelmatig daar. Bijna elke 6 maanden is ze in Amerika. Ik vond het wel goed, want ze deed nooit iets voor zichzelf. En ze kan het goed combineren met haar werk.
Mijn andere dochter is ook al volwassen, ze heeft een vriend dus ik heb geen omkijken naar haar. Het probleem is nu zo, mijn vrouw is de afgelopen twee jaar heel erg veranderd. Eigenlijk is ze een veel gezelliger iemand geworden. Ze was altijd stil en rustig. Nu gaat ze dus veel op vakantie maar ze gaat ook regelmatig uit. Ik was altijd degene die altijd op stap was, maar nu komt het vaker voor dat ik mijn vrouw en haar vriendinnen ook tegenkom terwijl ik met mijn vrienden aan het borrelen ben.

Ze drinken dan Punche Cuba en wijn en ik zie hoe ze zich aanstelt met anderen. Soms ook met mannen. Ik heb haar wel eens gezegd dat ze op moet passen met dat gedrag want die mannen gaan een verkeerd beeld van haar krijgen. Ze gaf me als antwoord dat ze geen getrouwde vrouw was en dat ze kon doen en laten wat ze wil doen. Ik was geschrokken van haar antwoord want ze was helemaal niet zo vroeger. Ze sprak nooit tegen me op die manier.

Pas nog liep het uit de hand. Ik voelde me niet zo lekker maar ze had afgesproken met haar vriendinnen. Ze had der haar gedaan en der nagels en ze droeg een vrij kort rokje. Ik vond het niet netjes. Dat heb ik haar ook gezegd. Ze is mijn vrouw, ik moet het kunnen zeggen. Na een hevige ruzie is ze toch weg gegaan en kwam pas de volgende ochtend thuis. Geen moment heeft ze gebeld om te vragen hoe het met mij gaat. Kijk mensen, ik wil niet zielig komen doen bij jullie, maar behandelt Char me nu als een vriendje? Ik ben een grote man, ik verdien mijn geld. Zij verdient ook haar geld. We hadden altijd samen een goed leven. Maar nu heeft mevrouw het uitgaan ontdekt. Mag ik haar aangeven dat ik het niet leuk vind dat ze zo vaak op straat is? Of kan ik dat niet maken?
Over trouwen gesproken, wat voor zin heeft het om nu nog in het huwelijksbootje te stappen. Onze financiële zaken hebben we goed geregeld. Trouwen zou alleen maar voor sma eye zijn. Want wat ik wél zie is dat zij en haar vriendinnen echt een stree libie leiden. Ik kan niet met die dingen. Ik ben aan de ene kant blij dat ze van haar leven geniet en dat het financieel goed gaat, maar ik vraag me af wat mijn rol nog is in haar leven. Jaloers ben ik niet maar het zou ook kunnen dat ze een ander heeft want liefde zoekt ze niet bij mij. Het lijkt bijna alsof ze mij heeft opgegeven. Wat kan ik hieraan doen? Om te praten met haar is zo moeilijk. Het lijkt alsof ze boos is op mij. Misschien wil ze een andere man proeven. Dat kan toch? Het is niet zo dat ik niet meer verder wil, maar als het op deze manier moet, dan mag ze wat mij betreft gaan want ik ga een vrouw niet smeken om bij me te zijn. Dan zijn er zoveel vrouwen op de wereld.

Ik vraag het advies vooral aan vrouwen. Waarom veranderen jullie ineens zo? Is het een midlife crisis ofzo? Of ligt het aan mij?
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.

** Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd.