Redactie: Conchita Leeflang is ambassadeur van Free a Girl

De prachtige Conchita Leeflang is ambassadeur van Free a Girl geworden.

De Amerikaanse actrice, model, zangeres en zakenvrouw zal zich inzetten om Free a Girl internationaal op de kaart te zetten. Haar netwerk in Amerika is zeer groot. Zo is zij goed bevriend met Eva Longoria en Elton John. Het leed van kinderprostitutie gaat haar zeer aan het hart. Conchita heeft een dochter van zes jaar.


Evelien Hölsken, mede-oprichter en directeur Free a Girl: “Arjan Erkel en ik hebben Conchita onlangs ontmoet bij het Global Gift Foundation USA Gala in Mexico, waar Arjan een award kreeg uit handen van Ricky Martin. De klik was er meteen. Conchita is onder de indruk van het werk van Free a Girl en wij van haar. Ze is een zeer gedreven, sterke vrouw die wij goed kunnen inzetten om de strijd tegen kinderprostitutie ook internationaal te voeren.

Conchita heeft rechten gestudeerd en zeer geïnteresseerd om aandacht te vragen om de straffeloosheid aan te pakken in landen waar Free a Girl actief is. Haar werkzaamheden voor Free a Girl zullen met name bestaan uit het mobiliseren van haar netwerk en via PR en media aandacht vragen voor de problematiek van kinderprostitutie. Het werven van fondsen zal in nauwe samenwerking met de Global Gift Foundation USA zijn, waar Conchita en Free a Girl goede banden mee hebben.
Foto: Facebook

Conchita Leeflang: “Als moeder heb ik een dochter op deze aarde gezet om haar op te voeden zodat ze het beste uit zichzelf kan halen. Geen enkele volwassene heeft het recht om zichzelf een kind toe te eigenen. Een kind is vrij geboren en moet vrij blijven. Door een meisje in te zetten voor prostitutie en haar dagelijks te laten verkrachten neem je het meest dierbare van haar weg, je verwoest haar leven. Dit moet stoppen.

In februari zal ik met Free a Girl afreizen naar Nepal om met eigen ogen te gaan zien wat de stichting doet. Ik verheug me erop dat ik me kan inzetten voor Free a Girl om samen de strijd aan te gaan tegen kinderprostitutie.”
Free a Girl zet zich in om jonge meisjes uit gedwongen prostitutie te bevrijden. Daarnaast investeert de stichting in opvang, traumaverwerking, medische zorg, onderwijs en beroepsopleidingen en re-integratie van de slachtoffers.

De afgelopen 8 jaar heeft Free a Girl bijgedragen aan de bevrijding van 3.784 meisjes uit bordelen in Azië. Ook werkt Free a Girl samen met politie en justitie om mensenhandelaren op te pakken en veroordeeld te krijgen. Free a Girl biedt financiële ondersteuning aan 14 partnerorganisaties in India, Nepal, Bangladesh, Thailand, Brazilië en Nederland. Ambassadeurs van de stichting zijn Anna-Alicia Sklias, Bridget Maasland, Conchita Leeflang, Dave Mantel, Glennis Grace, John Ewbank, Jojanneke van den Berge, Tim Hofman, Thomas Berge, Wesley Sneijder en Wimmy Hu.


CONTACT VOOR PERS
Evelien Hölsken – mede-oprichter en directeur Free a Girl
023 204 94 00 of 06 41 63 31 71
[email protected] of [email protected]
Bron:freeagirl.nl