Redactie: “Soms weten ouders dat hun kind misbruikt wordt”

Het seksueel misbruik van kinderen gebeurt in vele gevallen met medeweten van de ouders. Dit zegt hiv- en aidsvoorlichter Ethel Pengel. Om uiteenlopende redenen wordt weinig tot niets ondernomen om het tegen te gaan.


(foto: Hello Gorgeous)

Nogal wat gevallen, bekend en onbekend bij de politie, kennen de betrokkenheid van stiefvaders. “Terwijl de kinderen misbruikt worden, zit de moeder in de kamer te huilen, maar ze doet er niets tegen. Zij wil weggaan, maar is bang dat ze anders geen plaats zal hebben om te wonen en niets zal hebben om te eten. Mensen zitten met heel veel, voordat ze stappen ondernemen”, zegt Pengel tegenover de Ware Tijd.

Ouders zullen sowieso meer op hun kinderen moeten letten. Ook de sociale omgeving zal moete meehelpen. Het gebeurt wel eens dat mensen weet hebben van het misbruik bij de buren of familie. Maar vaak genoeg komen ze er niet toe ermee naar buiten te komen. Een groot obstakel is dat kinderen vaak niet serieus genomen worden als ze klagen. “Dan moet het kind jarenlang in eenzaamheid leven.”
Bron: Waterkant
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.