Redactie: Nederlander vast in Azië voor misbruik 2-jarige

Een 53-jarige Nederlander is in Cambodja gearresteerd naar aanleiding van video’s op Facebook waarin te zien is hoe een 2-jarige peuter wordt misbruikt. Volgens Cambodjaanse media gaat het om de baas van een bedrijf met plantages en zijn ook twee medewerkers gearresteerd.
Op de beelden is te zien dat het kind met een stroomstootwapen wordt gemarteld. Het jongetje heeft geen kleren aan. Er zijn sterke aanwijzingen dat het slachtoffer ook seksueel misbruikt is, meldt de website Cambodia Daily.


Behalve de Nederlander wordt ook zijn Vietnamese vriend verdacht van betrokkenheid, maar die is op de vlucht geslagen. De vier worden verdacht van het verkrachten en het martelen van het kind.

De politie kwam in actie nadat de ouders hadden verklaard dat hun kindje was verkracht. Cambodjaanse media noemen de man met zijn Nederlandse naam en meldden dat hij de baas is van een bedrijf met een cacao- en palmsuikerplantages.

(Volgens de Cambodjaanse media zou het gaan om Stevan Struik)

Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Nederland is bekend met de berichtgeving, maar een woordvoerder kan de aanhouding van de Nederlander ‘vanwege het tijdsverschil’ vooralsnog niet bevestigen.

RTL Nieuws
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.