Redactie: Geen schoon drinkwater in het binnenland

water Suriname

Het is geen onbekend fenomeen dat er anno 2016 nog steeds sprake is van een gebrek aan schoon drinkwater in Suriname. De bewoners van het binnenland waaronder ook de gedetacheerde leerkrachten beschikken bijkans een maand niet over schoon drinkwater. Dit zegt Wilgo Valies, voorzitter van zowel de Bond van Leraren (BvL) als de Alliantie voor Leerkrachten in Suriname (ALS), desgevraagd aan Dagblad Suriname.
Volgens Valies is dit vorig week reeds onder de aandacht gebracht van Robert Peneux, minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. Het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) heeft haar medewerking verleend, waardoor de bewoners wel water hebben gekregen, maar het schijnt dat dit niet voldoende is. Volgens Valies is de ontstane situatie zo onhygiënisch dat de leerkrachten er ziek van zijn geworden. Vanwege de droogte is de situatie verergerd. “Dit is een heel ernstige zaak!


(Foto: Google)

De mensen zitten zonder water. En zonder water kunnen de scholen niet draaien. Als NH niet kan zorgdragen voor een constante aanvoer van minimaal drinkwater, zijn wij genoodzaakt om de tent te sluiten! We kunnen de mensen niet in zo een situatie achterlaten. Het rivierwater is ook vervuild, waardoor men het niet kan drinken”, aldus Valies.
Bron: DBS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.