Redactie: Elf jaar en drie maanden cel voor Edmund Muntslag

Edmund Muntslag is dinsdag in Manhattan, de Verenigde Staten, veroordeeld tot elf jaar en drie maanden gevangenisstraf. Hij wordt gezien als de rechterhand van Dino Bouterse voor cocaïnesmokkel naar Amerika. Dit meldt het persbureau Reuters.
De aanklagers zeggen dat Dino en Muntslag in 2013 probeerden mensen –die zich voordeden als leden van Mexicaanse drugskartels- te helpen om miljoenen dollars aan cocaïne in de VS te krijgen. De ‘leden van de Mexicaanse drugskartels’ waren in werkelijkheid informanten van de DEA. De advocaat van Muntslag heeft nog geen reactie gegeven op de veroordeling.

Dino is vorig jaar veroordeeld tot 16¼ jaar cel. Hij werd in augustus 2013 in Panama gearresteerd, waar hij de vermeende overeenkomst met de ‘Hezbollah-leden’ zou bespreken. DEA-leden hadden zich voorgedaan als Hezbollah.

Muntslag is in Trinidad en Tobago gearresteerd na een geheime operatie van de DEA die gericht was op Dino. Muntslag is in augustus 2015 uitgeleverd aan de VS.
Bron: Starnieuws
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.