Redactie: 70-jarige man belazerd door Dominicaans schatje

Wat een gezellige avond met een leuke dame had moeten worden, is voor de 70-jarige E.L. op een drama uitgelopen. “Zij heeft mij gewoon beroofd. Al mijn sieraden, mijn geld, telefoon en een tas met grondpapieren heeft ze meegenomen”, zegt de bejaarde Surinaams Nederlandse man, die al enkele maanden hier vakantie houdt.
De man heeft op 5 november aangifte gedaan tegen een Dominicaanse vrouw, die hij de dag ervoor in de stad had ontmoet. Zij zouden na even te hebben gebabbeld, hebben afgesproken dat ze die avond thuis bij hem zou langsgaan. Hij zou drie biertjes voor haar moeten kopen en zij zouden een pikante avond samen hebben. “Ik vond haar een leuke dame. Zij sprak ook leuk”. E.L. overwoog zelfs de vrouw naar Nederland mee te nemen om bij hem in te wonen. Zijn lichtgelovigheid kwam hem echter duur te staan.

Terwijl de twee ’s avonds van het bier genoten, haalde de vrouw een flesje tevoorschijn. Zij schonk van de vloeibare inhoud een beetje in haar drank en een beetje in zijn glas. “Het is lekker; proef het”, raadde zij hem aan. Zij deed vervolgens alsof zij een beetje dronk en hij nam ook een slok. Van wat er daarna is gebeurd, kan hij zich weinig herinneren. “Ik raakte bewusteloos.” De man is ervan overtuigd dat de vrouw hem vervolgens heeft beroofd. Toen hij de volgende ochtend wakker werd, merkte hij dit op en hij deed meteen aangifte. De taxichauffeur, met wie de vrouw rondrijdt, heeft volgens het slachtoffer meegewerkt aan de daad.
Het stoort E.L. dat de politie tot nog toe geen aanhoudingen heeft gepleegd in deze zaak. “Het is diefstal en de politie treedt niet op. De politie maakt het van kwaad tot erger. Die mevrouw heeft al mijn spullen waarschijnlijk al verkocht”, zegt ergert de bejaarde man zich. De Public Relations afdeling van het Korps Politie Suriname bevestigt dat er inderdaad aangifte is gedaan van dit geval op het politiebureau Nieuwe Haven. De woordvoerder zegt dat het onderzoek in deze zaak nog in volle gang is, maar deed verder geen uitspraken hierover.
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.