Redactie: 5-jarig kindje mag geslachtsoperatie ondergaan

Een 5-jarig interseksueel meisje uit Australië mag een geslachtsoperatie ondergaan. Carla werd geboren met mannelijke geslachtskenmerken, maar groeit op als vrouw. De rechter vindt het goed als het meisje wordt geopereerd.
Interseksuelen worden geboren met geslachtskenmerken die niet eenduidig mannelijk of vrouwelijk zijn. Bij de interseksuele Carla dachten artsen eerst dat ze een meisje was. Tests wezen echter uit dat ze geen vrouwelijke voortplantingsorganen heeft, maar mannelijke geslachtsklieren.


Carla wordt gezien en opgevoed als een meisje. Haar ouders willen de mannelijke geslachtsorganen operatief verwijderen en haar vrouwelijke genitaliën uiterlijk verbeteren. De rechtbank gaf aan dat de ouders voor deze operatie geen toestemming nodig hebben.

In de rechtbank werd duidelijk dat Carla ‘stereoype’ vrouwelijk gedrag vertoonde. Ze wil geen jongetje genoemd worden en heeft een voorkeur voor ‘meisjesachtige’ dingen als een Barbie-dekbed, sieraden en lipgloss.

Een van Carla’s artsen zei in de rechtbank dat de geslachtsklieren verwijderd zouden moeten worden, om het risico op tumoren weg te nemen. Later zal Carla allicht nog een operatie moeten ondergaan, die seksuele gemeenschap mogelijk moet maken.

In Suriname zijn wij nog niet zo ver. Lees hier het verhaal van Yvanna Hilton die er nog steeds werk van maakt om legaal ingeschreven te staan als vrouw.
Bron: RTL
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.