Redactie: Moeder Helen over Euredise die vermoord werd door haar zoon

Het verwondert ons dat Delano een moord heeft begaan. Hij sprak weinig en was rustig van aard”, zeggen de zussen van Delano L. (39), die woensdag zijn ‘geliefde’ Euredise Boyce in Santodorp om het leven heeft gebracht. Na berichten op Facebook te hebben gelezen over hun broer en zoon, die van moord verdacht wordt, verbreekt de familie het stilzwijgen. Wat haar zoon tot deze daad heeft gedreven, is voor moeder Helen (56) een raadsel.
Peinzend kijkend naar de grond zit ze opeen plastic zoutvleesemmer op het erf in de volksbuurt Hanna’s Lust, omringd door kleinkinderen. Tijdens het gesprek wordt de moeder ondersteund door vier jongere zussen van Delano. Ze vertellen allemaal hetzelfde verhaal en hebben niets goeds over Euredise te vertellen; geen woord van compassie voor haar. Sterker nog, Delano wordt eerder als het slachtoffer afgeschilderd. Hun zoon en broer zou ‘stapelverliefd’ op Euredise zijn geweest en al zijn zuurverdiende geld zou naar haar zijn gegaan.

Hij had geen koperen cent over voor zijn familie, ook niet voor zijn moeder. De zussen beweren dat de vriendin van hun broer controversieel is geweest. Hoewel “zoveel vrienden en kennissen” hem hadden gewaarschuwd dat Euredise naar verluidt meerdere relaties erop nahield, was Delano niet op andere gedachten te brengen. “Zij is de enige schoondochter met wie ik problemen heb gehad. Euredise had geen respect”, zegt de moeder verbitterd.

Volgens het familierelaas bracht Delano, Euredice in september 2014 mee naar huis. Haar jongste telg, die nu twee jaar is, was slechts zes maanden. Moeder Helen had geen moeite met de vrouw en ontving haar, zoals een moeder zou doen. De jongen van zes maanden ving ze op als haar echte kleinzoon en ze deed ook de oppas. Al gauw bleek voor de familie dat Euredise “geen fatsoenlijke vrouw was”. Van moeder Helen mocht zij niet meer op het erf komen, vanwege haar gedrag en vulgair taalgebruik.
Dit was geen reden voor Delano om de relatie te beëindigen. Integendeel werd die hechter. Euredise ontmoette hem dan op de hoek. Dat was twee dagen vóór haar dood nog het geval. “Ze kwam alleen opdagen als onze broer geld had ontvangen. Ook dan alleen mocht hij bij haar slapen.” Op de dag van de moord zou hij nog iets meer dan SRD 900 voor haar bij de bank opgenomen hebben, om later te vernemen dat zijn ‘geliefde’ een andere relatie heeft met wie ze poseert op Facebook. Dit zou reden voor Delano zijn geweest om naar haar huis te gaan en haar van het leven te beroven.
Bron: DWT

**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.