Redactie: Brian Kliwon wint goud in Colombia

It was a difficult road to travel, but in the end, with God, I achieved my goal:
Dit zijn de woorden van de trotse Brian Kliwon, die Suriname naar de top bracht!
Net als twee jaar geleden heeft Brian Kliwon, Suriname opnieuw op het erepodium gebracht bij het Pan Amerikaans Para-Badminton kampioenschap. Hij won in de Colombiaanse stad Medellin een gouden medaille in het enkelspel.

Kliwon was in de SU5-klasse van het mannenenkelspel topgeplaatste en maakte zijn favorietenrol waar. In de finale was hij de Cubaan Manuel Del Rosario in twee sets de baas: 21-16 en 21-13.

De Brazilianen Denival Candido en Eduardo Oliveira die in de halve finale verloren, moesten genoegen nemen met brons. Op weg naar de finale versloeg Kliwon in de kwartfinale en halve finale respectievelijk de Brazilianen Geraldo Da Silva Oli-veira (21-18 en 21-14) en Eduardo Oliveira (21-14, 10-21 en 21-14).

Het is overigens niet de eerste keer dat Kliwon een hoofdprijs pakt in dit toernooi. In 2014 won hij in Cuba ook al goud in het enkelspel en zilver in het mannendubbelspel. Dit laatste gebeurde ook nu weer en wel met partner Candido. Ze moesten in de eindstrijd na drie sets echter hun meerdere erkennen in het Braziliaanse koppel Ricardo Cavalli-Eduardo Oliveira: 18-21, 25-23 en 19-21.

In de halve finale wist het topgeplaatste koppel Kliwon en Candido wel te winnen van de Braziliaan Genivaldo Duarte Silva en de Peruviaan Esteban Isael Juarez Yangua: 21-9 en 21-15. Kliwon wordt morgen terugverwacht in Suriname.
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.