Redactie: Man verdacht van ontucht met een 2-jarig en met een 6-jarig kind

De 58-jarige Jozef K. wordt ervan verdacht ontucht te hebben gepleegd met twee minderjarige kinderen van respectievelijk 2 en 6 jaar jong. Op verdenking van dit feit werd Jozef op 1 april 2016 in verzekering gesteld. Advocaat Arjan Ramlakhan heeft getuigen opgegeven, echter heeft het Openbaar Ministerie de stukken pas een dag voor de zitting ontvangen. Vanwege de korte tijdspanne kon de vervolgingsambtenaar de getuigen niet dagvaarden. Kantonrechter Ingrid Lachitjaran merkte op dat indien de informatie eerder aan het openbaar Ministerie was verstrekt, dit probleem voorkomen had kunnen worden. De magistraat stelde deze zaak uit naar 16 januari.
De misbruikte kinderen zijn aangetrouwde familie van de verdachte. Zij logeerden kort voor het incident thuis bij de verdachte. De moeder van de slachtoffers heeft pas na ruim een half jaar opgemerkt dat beide kinderen seksueel zijn misbruikt.

Advocaat Ramlakhan heeft de rechter gevraagd om een getuige te willen horen, die in deze zaak ook als verdachte was aangemerkt. Zijn cliënt heeft het feit vanaf het prille begin ontkend. Volgens de raadsman zijn tijdens het gerechtelijk vooronderzoek enkele punten naar voren gekomen, waardoor zaken die bezwarend voor zijn cliënt waren, zijn ontkracht.

De verdere behandeling vindt plaats op 16 januari. De verdachte Jozef blijft tot dan in arrest.
Bron: DBS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.