Update: Suribet NV geeft SRD 100.000 aan 8-jarige yuri

Update: Suribet NV heeft vandaag SRD 100.000 gedoneerd voor de beenmergtransplantatie van Yuri Kasanredjo. Hij moet naar Nederland voor de operatie. Berichten in de media hebben de CEO van Suribet, Bidjai Parmessar en zijn team, bewogen de schenking te doen.
De cheque is door Nicole van Varsseveld, Marketing Manager van Suribet, overhandigd aan de vader van Yuri, Sherwien Kasanredjo. Het bedrag is bestemd om de kosten van de operatie te dekken. De familieleden van Yuri hadden geen woorden genoeg om te bedanken voor de royale geste van Suribet.

Het bedrijf hoopt dat Yuri een succesvolle operatie zal ondergaan. Suribet wil met de geste ook andere bedrijven inspireren om een helpende hand te bieden. “De jeugd is de toekomst; wij dragen deze groep een warm hart toe”. Yuri en zijn zus kregen ook cadeautjes in verband met Kinderdag.

Wilt u doneren via het GO Fund systeem dat de familie heeft opgezet dan kunt u op deze link klikken: Go Fund Yuri

U kunt ook contact opnemen met de Stichting 1 voor 12.
Bron: Starnieuws


Donaties vanuit de gemeenschap tijdens de Jaarbeurs hebben tot en met afgelopen woensdag SRD 7500 opgeleverd voor het Gemeenschapsfonds van Stichting 1 Voor 12. Het fonds biedt steun aan personen die acuut hulp nodig hebben. Op de laatste dag van de Jaarbeurs kreeg de familie van de 8-jarige Yuri Kasanredjo SRD 3000, als bijdrage voor betaling van kosten voor een operatie. De jongen moet naar Nederland voor een beenmergtransplantatie.

Bij Yuri is op 3-jarige leeftijd ontdekt dat hij een beenmerg aandoening heeft. “We moesten elke dag naar het ziekenhuis met hem,” vertelt zijn moeder Gail Jalink. Door het gebruik van speciale medicijnen hoeft dit niet meer. Maar veelvuldig hospitaalbezoek, heel dure medicijnen en hun vervelende bijwerkingen, maken dat er naar andere opties voor behandeling van dit jongetje moest worden uitgekeken voor zijn genezing. Een beenmergtransplantatie is hiervoor de enige optie.

Het geheel is een langdurig en duur proces. Er is contact gemaakt met het Erasmusziekenhuis in Utrecht, Nederland en er is via SZF ook reeds gezocht voor verdere hulp. De kosten zijn geraamd op ruim Euro 150.000. Vader Kasanredjo vertelt dat SZF een bedrag van USD 35.000 geeft voor kosten van de operatie. De meerkosten, voor onder meer noodzakelijke onderzoeken en procedures, reis- en verblijfkosten, zal de familie zelf bij elkaar moeten brengen.
De vader die agent van Politie is, heeft van de Politiebond een gift ontvangen om te helpen de kosten te dekken. Ook vanuit de gemeenschap is er veel bijgedragen, maar het benodigde bedrag is nog niet bereikt. Directeur Louis Vismale van 1 voor 12 doet een emotionele oproep aan de gemeenschap om een grotere bijdrage te leveren. “Yuri lijdt onder deze ziekte, maar hij kán genezen. ‘I sabi, wanneer het gaat om kleine kinderen dan raakt het je hart extra,” zegt hij.

Wilt u doneren via het GO Fund systeem dat de familie heeft opgezet dan kunt u op deze link klikken: Go Fund Yuri

U kunt ook contact opnemen met de Stichting 1 voor 12. Vandaag zal het verhaal van Yuri via het programma 1 voor 12, volledig worden uitgezonden via de televisie. Stichting 1 voor 12 is te bereiken via de telefoonnummers 8671288 / 8812723. De stortingsnummers voor het Gemeenschapsfonds 1voor 12 bij de Surinaamse Postspaarbank zijn: (SRD) 315.214.010; (Euro) 315.214.040; (USD) 315.214.041.
Bron: Starnieuws

**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.