Redactie: Stiefvader blijft erbij: ‘Ik heb haar niet misbruikt!

omgang Suriname

“It was a complete set-up (het was een opgezette zaak)”, zei de 63-jarige Luis G. donderdag aan kantonrechter Siegline Wijnhard. De verdachte moest zich voor de groene tafel verantwoorden voor het seksueel misbruiken van zijn 9-jarige stiefdochter. In deze zaak heeft het kind eerder bij de politie verklaard dat haar stiefvader, met wie zij vanaf haar 1-jarige leeftijd woont, zijn vinger in haar geslachtsdeel heeft gestopt.
Luis ontkent het strafbaar feit en vertelde aan de rechter dat hij zelf van het kind vernomen heeft dat haar biologische vader en een buurman haar hadden voorgehouden deze leugenachtige verklaringen af te leggen. Hij vermoedt ook dat de moeder van het kind heeft meegewerkt om zo het huis, die hijzelf heeft gebouwd, naar haarzelf toe te trekken. “Zodra ik in de bak belandde, is de vrouw weer samen met de biologische vader van het kind gaan wonen in een woning die ik heb gebouwd. Zij heeft ook de inboedel uit de oude woning meegenomen”, zei de verdachte aan de rechter.

Volgens de verdachte is hij nu geen obstakel meer voor de familie, waardoor zij nu hun gang kunnen gaan. De magistraat hield de verdachte voor dat het visum van de gynaecoloog en de verklaring van de deskundige op de zitting duidelijk aangeven dat iemand aan het geslachtsdeel van het kind is geweest. Luis gaf hierop aan dat het slachtoffer hem op een bepaald moment verteld heeft dat een jongen haar lastig viel en bedreigd had bepaalde handelingen met haar te plegen. Indien zij dat niet zou doen, zou de jongen haar ‘dood maken’. Echter wist de verdachte niet welke handelingen deze jongeman had gepleegd en om wie het precies ging, omdat de conversatie werd onderbroken.
Vooral het feit dat het slachtoffer de verdachte aanduidt met de bijnaam ‘Sandy’ roept vraagtekens bij de verdachte op. Volgens de verdachte staat hij bekend als ‘Uncle’ of ‘Uncle Rohan’ en is tot nu toe niet komen vast te staan wie precies deze ‘Sandy’ is. De 63-jarige gaf wel aan dat hij een vrije band met het kind heeft waar ze dagelijks op hem springt, knuffelt en met hem worstelt. Op 15 december komt een strafvoorstel.
Bron: DBS

**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.