Update!!Redactie: Pedofiele bende verdacht van opzettelijke HIV verspreiding

jongens Paramaribo

Update: De afdeling Trafficking In Person (TIP) van de politie heeft vijf verdachten aangehouden voor seksueel misbruik van minderjarige jongens. De aanhoudingen zijn vanaf woensdag 2 november gepleegd.
De verdachten rekruteren hun slachtoffers via social media. Met de slachtoffers worden er afspraken gemaakt om hun zogenaamde FB vriend ergens te ontmoeten. Op de afgesproken plek wordt zo een jongeman in groepsverband seksueel misbruikt.
De 24-jarige Sharlton, Z., Fedor, B. (58), Milroy W. alias Max (26), Roy, C (44) en de 35-jarige Durgapersad R. zijn opgespoord en aangehouden. Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie zijn de vijf verdachten in verzekering gesteld. Het vermoeden bestaat dat er meerdere verdachten zijn in deze zaak.
Onderzoek heeft uitgewezen dat bepaalde van de verdachten onder meerdere facebook accounts opereren. De politie kwam tijdens het onderzoek facebook accounts tegen met namen als Moreno Doesburg, Shuan Lindveld en Tjah Ganteng Aroeman. Deze namen zijn niet de originele namen van de verdachten. Op de fictieve Fb-pagina’s worden foto’s van andere mensen, ook van politieambtenaren gebruikt als profiel foto’s.
Tijdens het onderzoek is ook aan het licht gekomen dat bepaalde van deze verdachten HIV besmet zijn. Deze hebben vermoedelijk opzettelijk onveilig seks bedreven met jongeren. Aan hen is naderhand doorgegeven dat zij met een HIV besmette persoon seksueel contact hebben gehad met de opdracht dit virus verder te verspreiden.
Jongeren die zich willen terug trekken uit de praktijken van deze verdachten worden bedreigd, waardoor zij niet durven de politie in te schakelen of derden in te lichten.
De politie doet een beroep op ouders om de internetactiviteiten van hun kinderen te blijven monitoren. Schroomt u niet om bij eventuele ongeregeldheden de politie in te schakelen.

Slachtoffers van deze verdachten worden gevraagd zich in verbinding te stellen met de politie op de telefoonnummers 400418 / 402757 of via de tip lijn op het nummer 179.
Bron: KPS


Er is een bende van volwassen mannen actief, die minderjarige jongens ronselt, rekruteert en vervolgens seksueel misbruikt. De daders schieten de tienerjongens voornamelijk aan via Facebook en andere sociale media. Zij opereren onder meerdere valse accounts en doen zich daarbij voor als kapitaalkrachtige en invloedrijke personen in de samenleving. De afdeling Mensenhandel van het Korps Politie Suriname (KPS) is al twee maanden met dit onderzoek bezig en heeft al zes mannen aangehouden.

Hoofd van de afdeling, Judith Dragtenstein, roept ouders en verzorgers op extra alert te zijn en hun kinderen te wijzen op de gevaren van sociale media. “Een Facebook-friend is geen friend. Niet alles wat op Facebook staat, is waar; driekwart van de mensen liegt gewoon”, haalt ze aan. De politie-inspecteur waarschuwt ook dat ouders niet alleen bij hun dochters, maar ook bij hun zonen oplettend moeten zijn met wie de kinderen omgaan. “Ook met de jongens moeten we praten.”

Dragtenstein vermoedt dat de bende ook bezig is opzettelijk hiv te verspreiden. Enkele bendeleden zijn namelijk met de ziekte besmet en hebben onbeschermd groepsseks met jongetjes. Achteraf wordt aan de slachtoffertjes gezegd dat zij besmet zijn en wordt hen geleerd dat zij de ziekte gewoon verder moet verspreiden. Aan de jongens wordt via sociale media een heleboel beloofd. Ze worden vervolgens naar een plek gedirigeerd, waar de bendeleden het slachtoffer gezamenlijk misbruiken.

Eén van de tot nu toe bekend geworden slachtoffers heeft verklaard dat hij zelfs prostitutieactiviteiten moest ontplooien en dat hij vervolgens het verdiende geld moest overdragen aan een van de verdachten. “Zo is deze zaak aan het rollen gekomen”, onthult Dragtenstein. De jongens worden daarna door een van de mannen die zich als politieagent voordoet, geïntimideerd zodat ze aan niemand iets vertellen.
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.