Anoniem: 17 en HIV. Gekregen van die ene populaire jongen die nu dood is ~ Suriname

Suriname ~ Ik ben Jannice uit Suriname. Ik schrijf anoniem omdat ik een groot en vreselijk geheim heb. Niemand mag het weten. Nog niet. Ik ben een meisje van pas 17 jaar. En ik heb HIV. Nu kan ik pas erover nadenken.

[quads id=1]

Hiv in Suriname

Ik heb heel vaak aan de rand van de brug gestaan om te springen. Of met een mes om mezelf dood te maken. De enige reden waarom ik het niet doe is mijn moeder. Mijn moeder heeft mij alleen, als ik dood ben dan heeft ze niemand. Daarom ben ik pas geleden begonnen te accepteren dat ik ziek ben en mijn best te doen om niet dood te gaan.

[quads id=1]

Ongeveer een jaar geleden ging ik naar bed met Errol. Hij was 19 jaar. Ik pas 16. Ik kende hem pas 4 maanden. Hij was iemand van de buurt. Ik hoorde altijd van Aids en dat soort dingen maar ik hield me helemaal niet bezig met dat soort dingen. Ik vond die mensen maar stom en dom. En toch ben ik vrijwillig met Errol naar bed gegaan. Hij stelde zelfs voor om bescherming te gebruiken. Maar ik vond het niet nodig. Juist, IK was ook dom.

Ik was zo verliefd. Die mooie populaire jongen wilde mij. Hij was lief en voorzichtig altijd. Hij wist dat ik te jong was. Ik weet niet of hij toen al wist dat hij ziek was maar na 4 maanden zei hij me om mijn bloed te gaan onderzoeken. Want hij zou een lange reis maken.

[quads id=1]

Lange reis maken

En mij waarschijnlijk niet meer zien. Ik word weer boos als ik eraan denk. Hij wist het toen al en na dat gesprek zijn we weer 2 keer naar bed gegaan. Terwijl hij ziek was. Het was duidelijk. Hij wist het. Ik was superdom en verliefd. Daarna maakte hij het uit. Diezelfde week nog. Omdat hij weg zou gaan.

Ik hoorde niets meer van hem, pas maanden later zag ik zijn advertentie in de krant dood. Ik hoorde van mensen dat hij AIDS had. Volgens mij heeft hij zelf een eind eraan gemaakt. Ik durf niet verder te vragen. Zijn moeder kwam bij me langs om te vragen of ik met haar zoon naar bed was geweest.

[quads id=1]

Nooit met hem geslapen

Natuurlijk zei ik nee. Ik zei iedereen dat ik blij was dat we nooit met elkaar hebben geslapen, want veel mensen wisten dat hij en ik met elkaar hingen. Maar verder wisten ze niets. Onze verhouding duurde ook maar een paar maanden en we waren altijd stiekem met zijn tweetjes. Hij bleek nog een vriendin te hebben die zwanger bij zijn moeder in huis woont. Hij heeft ons beiden voor de gek gehouden.

Om een lang verhaal kort te maken. Ik ben pas 17 jaar en ik heb HIV. Sinds twee weken heb ik een anonieme vertrouwenspersoon. Zij heeft me ook geadviseerd om erover te praten. Ik praat alleen met onbekende mensen. Ik durf het nog niet aan bekenden te vertellen.

[quads id=1]

Maar ik vind het belangrijk om mensen te vertellen dat het een ieder kan overkomen. Ik was 16 jong en dom. Ik was boos op Errol. Maar het is niet zijn schuld. Ik had op mezelf moeten letten. 16 is jong. Maar niet zo jong dat ik niet wist wat AIDS was. Ik dacht dat het mij niet zou overkomen.

Zag er goed uit

Errol zag er altijd goed uit. Je zou nooit denken dat hij het had. Ik ook. Ik ben zelfs mollig. Niemand zou ooit denken dat ik HIV heb. Daarom is het zo gevaarlijk. Ik wist nooit wat het was om met iemand naar bed te gaan. Ik heb mij laten meeslepen omdat ik verliefd was. Niet nagedacht over de gevolgen.

[quads id=1]

Ze moeten het weten

Als ik met mijn verhaal 1 of 2 mensen kan redden dan ben ik tevreden, ik ben 17. Volgend jaar word ik 18. Ik hoop dat ik tegen die tijd met mijn moeder en naaste familie kan praten. Ze moeten het weten. Maar eerst moet ik mijn leven accepteren. Ik loop nog met boze gevoelens en zinloze gedachten. Ik ben zo jong. Het is heel erg dat ik ziek ben. Kon ik de tijd maar terugdraaien. Voor jullie is het nog niet te laat.

Doe het veilig

Doen jullie het aub veilig en wacht het liefst tot na je 20ste voordat je met iemand slaapt. Het is niet eens zo geweldig. Het is het niet waard. Loop met jullie bescherming (rubbers) desnoods.  Ik ga straks ook dood om zinloze omgang. Om een jongen zijn aandacht in bed.. Het is het echt niet waard. Ik wil nog leven. Jannice
Note: Dit verhaal hebben we 2 geleden binnengekregen en gepubliceerd. We hebben contact opgenomen met Jannice om te vragen hoe het nu met haar gaat. We hebben tot op heden nog geen reactie ontvangen. Bij deze vragen we haar om contact met ons te maken om te vertellen hoe het nu met haar gaat. <3

P.s. Wij vragen jullie om rekening te houden met de gevoelens van dit jonge meisje. Als u niets opbouwend kunt zeggen dan vragen wij u om uw mening voor uzelf te houden. Bedankt hiervoor.

Gerelateerde verhalen:

Anoniem – Ik denk dat ik HIV positief ben. Ik ben bang

Anoniem – Vrijgezel, zwanger en besmet

 

 

Wilt u ook uw levensverhaal met ons delen?
Whatsapp of bel ons op +597 8966341
of stuur het naar [email protected]

U reacties en adviezen worden zeer gewaardeerd.
U kunt ze plaatsen in de comments hieronder
en/of
op onze Facebook pagina

Abonneer ook op ons Youtube kanaal en like us on Facebook

FamilieNieuws.com
Surinaamse familieberichten en nog veel meer

** Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd. tags van onze verhalen: vakantie Suriname Paramaribo liefde anoniem Nederland vliegtuig