Redactie: Badal brengt 255.000usd aan cocaïne New York binnen

Een passagier die afgelopen zondag met een vlucht uit Suriname via Port-of-Spain in de VS arriveerde, had meer dan alleen kleding in zijn koffer. Op de John F. Kennedy International Airport ontdekten functionarissen van de Amerikaanse Douane en Grensbeveiliging (CBP) dat Dhroepchand Badal een nogal zware koffer bij zich had. Ook waren de wanden dikker dan bij normale koffers.
Nader onderzoek bracht aan het licht dat de man een witte poeder in de wanden van zijn koffer had, die na te zijn getest cocaïne bleek te zijn. Zo melden verschillende Amerikaanse media dinsdag. Badal werd in de boeien geslagen wegens het importeren van illegale verdovende middelen en toen overgedragen aan rechercheurs van het ministerie van Binnenlandse Veiligheid. De verdachte had ongeveer 8 kilo cocaïne bij zich.

De drugs heeft volgens de CBP een geschatte straatwaarde van ongeveer 255.000 US dollar. “Onze medewerkers bewijzen eljke dag weer dat ze alert zijn en uitblinken in het opmerken van personen die illegale drugs proberen te smokkelen”, zegt Robert E. Perez, directeur Veldoperaties. Badal zal zich in een federale rechtbank moeten verantwoorden voor drugssmokkel en daarbij vervolgd worden door de openbare aanklager bij de US Eastern District Court in New York.
Bron: DWT
**
Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis