Anoniem: Ik ben boos op God

Lieve Familienieuws, ik lees altijd jullie berichten. Maar ik erger me soms dood aan bepaalde comments. Iedereen zegt altijd maar. ‘Vertrouw op God en God zal je leiden’ bla bla bla. Welke God? Als er een God is zal hij me vergeven maar ik heb geen vertrouwen meer in Hem.
Van jongs af aan ga ik al naar de kerk. Ik moest verplicht mee met mijn oma. Mijn moeder ging niet. Mijn moeder zei altijd: Ik ga pas naar de kerk als ik ready ben. Ze is nooit ready geweest want toen ze 44 jaar was ging ze dood. Ze werd heel somber begraven omdat ze niet naar de kerk ging. Familieleden kwamen niet voor haar zingen omdat ze een ogrie vrouw was. Daar begon al de veroordeling. Mogen we oordelen als mens?

Na mijn moeder verloor ik twee broertjes mijn oudste zus en mijn oma stierf vorig jaar na een vreselijk ziekbed. Mijn oma, die al haar hoop in God zette. Ze was  jaren lang dood en dood ziek. Elke dag kwamen mensen bidden. Maar ze ging toch dood. Het was heel erg voor mij.

Sinds mijn oma dood is ben ik niet meer naar de kerk gegaan. Waarom moet ik gaan? Er was niemand geloviger dan mijn oma, wat God haar heeft aangedaan dat wens ik geen mens toe. Ja, ze is nu veilig bij God volgens sommige. Maar had God haar niet in haar slaap kunnen meenemen?
Daarom wil ik jullie vragen. Gelovigen en niet gelovigen. Is er wel een God? Zoja, hoe kan ik hem vertellen hoe boos ik op hem ben? Waarom doet hij mijn mensen zoveel verdriet? En waarom is er zoveel ellende op de wereld. Ik smeek jullie, kunnen jullie mij hierop antwoord geven? Ik heb geen rust. Ik heb het gevoel dat ik mijn leven lang ben voorgelogen door het boek dat jullie de Bijbel noemen. Ik wil rust in mijn leven. Hoe vergeef ik God? En hoe voorkom ik dat hij me weer gaat teleurstellen?

Martha

**
Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis

** Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd. U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit verhaal. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs