Redactie: President Bouterse zal de uitvaart ceremonie van Fidel Castro bijwonen

President Desi Bouterse is dinsdagochtend aan het hoofd van een achtkoppige delegatie naar Havana, Cuba, vertrokken. Hij zal daar de ceremonie voor buitenlandse hoogwaardigheidsbekleders in verband met het overlijden van de voormalige Cubaanse president, Fidel Castro, bijwonen. Castro die intussen al in besloten kring is gecremeerd, is vrijdagavond op 90-jarige leeftijd overleden.
De verwachting is dat verschillende regeringsleiders de uitvaartsceremonie zullen bijwonen. “De betekenis van het leiderschap van Castro voor de wereld in het algemeen, maar in het bijzonder voor Cuba en de Zuid-Amerikaanse regio nopen president Bouterse om persoonlijk de condoleances namens de regering en het volk van Suriname over te brengen aan de Cubaanse president, Raul Castro en het trotse Cubaanse volk”. Zo stelt het kabinet van de president in een communique.

Minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad, gaat ook mee met de regeringsdelegatie. De Surinaamse afvaardiging is op de luchthaven te Zanderij opgehaald door een vliegtuig dat beschikbaar is gesteld door de regering van Venezuela. President Bouterse zal in Havana ook bilaterale gesprekken voeren met andere regeringsleiders. Het staatshoofd wordt woensdag met hetzelfde vliegtuig teruggebraacht naaar Suriname.
Bron: DWT
**
Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis