Redactie: Ondernemer laat dames vermoedelijk onder dwang seksuele handelingen plegen

straf Suriname

Kantonrechter Siegline Wijnhard heeft de verdachten Paul Doerga en Caveeta Persaud elk veroordeeld tot een gevangenisstraf van 10 maanden, waarvan 2 voorwaardelijk met aftrek, en een proeftijd van 3 jaar. Dit vonnis is conform de eis van vervolgingsambtenaar Astrid Niamat. Deze verdachten stonden elk terecht wegens mensensmokkel.
De verdachte Doerga is ondernemer. Hij draait een bar in Nickerie. Zijn comparant Persaud werkte als dienstvrouw bij hem. Met medewerking van zijn dienstvrouw heeft Doerga drie Guyanese dames onder valse voorwendselen naar Suriname laten halen om in de bar te werken. Toen de dames eenmaal in het land waren, moesten zij onder dwang seks hebben met bezoekers. De magistraat achtte mensensmokkel wettig en overtuigend bewezen. De rechter kwam echter niet tot het bewijs dat de dames onder dwang de seksuele handelingen zouden hebben gepleegd met de bezoekers.

Zij legde daarom aan beide verdachten een straf op conform de eis van de officier van Justitie.
De raadslieden Clive Lachman en Reshma Garib pleitten elk voor vrijspraak voor hun cliënten. Zij waren de mening toegedaan dat er geen bewijs is geleverd voor mensensmokkel. Volgens de strafpleiters hadden de slachtoffers nooit eerder aangegeven dat ze onder dwang naar Suriname zijn gekomen of dat ze onder dwang seks moesten hebben met klanten.
De verdachten blijven met dit vonnis op vrije voeten. De vervolging had in deze zaak geen gevangenneming gevraagd. Beide verdachten waren gedurende het strafproces voorlopig in vrijheid gesteld.
Bron: DBS
**
Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis