Redactie: 552 kilo cocaïne in beslag genomen
Eenheden van de politie hebben op maandag 29 november omstreeks 14.00 na gezamenlijke uitgewerkte informaties met nationale en internationale veiligheidsdiensten een vaartuig met aan boord iets meer dat 552 kilogram cocaïne onderschept en in beslag genomen.

Vijf verdachten zijn in deze zaak aangehouden en na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.
De politie werd op zaterdag 26 november ingelicht over een buitenlandse vaartuig dat werd voort geduwd door een andere boot op Surinaamse wateren. Samen met de Kustwacht is een zoekactie ingezet naar bedoeld vaartuig met opschrift ‘Brise’. Bij een vissers aanmeersteiger te Livorno is de boot aangetroffen.
De kapitein verklaarde aan de wetsdienaren in Suriname te zijn aangemeerd vanwege een defecte motor van het vaartuig. Volgens zijn verklaring was de bedoeling om de motor te repareren en hun route voort te zetten.
De afdeling Narcotica Brigade zette haar speurhonden in om het vaartuig te doorzoeken. Tijdens het onderzoek met ondersteuning van de brandweer is het Narcotica Brigade gelukt de drugs te vinden in een van de vakken van het schip, waar vermoedelijk brandstof en andere vloeistoffen worden opgeslagen.
Ook is bij fouillering op één van de manschappen een hoeveelheid cocaïne aangetroffen.

De 49-jarige kapitein en de andere bemanningsleden zijn aangehouden en na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.

De 34-jarige kapitein van de andere boot die het plezier vaartuig heeft voortgeduwd is eveneens in het belang van het verdere onderzoek in verzekering gesteld.

Bron: KPS
**
Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis