Redactie: Ricky Sewpersad brengt Suriname naar de top!

Ricky Sewpersad is een Surinaamse wereldreiziger die Suriname overal probeert te promoten. Dit keer beklom hij de actieve vulcaan Etna. Wij zijn trots om te zien dat ‘Suriname’ de top heeft bereikt. Gefeliciteerd Ricky met deze bijzondere mijlpaal. Wij zijn trots! Lees hieronder zijn verhaal:

Hoi allemaal! Vanaf Nederland hebben we 3 uren gevlogen , 2 uren gereden, 20 minuten met de kabelbaan, een half uur met de Jeepbus en nog eenseen  half uur gelopen. Toen stonden we daar trots met onze Surinaamse vlag op een van de meest actieve vulkanen ter wereld, de Mount Etna!! We hebben ontzettend mogen genieten van de adembenemende schoonheid van deze vulkaan. stappen!
Etna is een actieve stratovulkaan aan de oostkust van Sicilië, dichtbij de Siciliaanse steden Messina en Catania. Etna is de grootste actieve vulkaan in Europa (1 van de actiefste in de wereld) en is momenteel 3.329 meter hoog, hoewel deze hoogte varieert als gevolg van de uitbarstingen van Mount Etna. De Etna beslaat een gebied van 1.190 km2 met een omtrek van 140 km. Mount Etna is een van de meest actieve vulkanen in de wereld en is bijna constant actief. De vruchtbare vulkanische bodem van Mount Etna, is de reden dat er op de vulkaanhellingen veel landbouw wordt bedreven. Wijngaarden en boomgaarden zijn veelvuldig aanwezig op de lagere delen van de vulkaanhelling van Mount Etna. Omdat Mount Etna recent zo actief is en er zoveel mensen in de buurt van deze vulkaan wonen, is Mount Etna door de Verenigde Naties aangeduid als een van de ‘Vulkanen van het decennium’, wat inhoudt dat het gevaar dat Etna voor de omwonenden van de vulkaan vormt goed in de gaten wordt gehouden. Hiermee hoopt men het aantal slachtoffers in geval van een uitbarsting zoveel mogelijk te kunnen beperken. Mount Etna staat ook op de UNESCO werelderfgoedlijst.

Wil je Ricky Sewpersad blijven volgen? Like dan zijn pagina: Never stop exploring

**
Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis