Redactie: Mensen denken dat ik vrijgezel ben maar ik heb een man

Goedendag iedereen. Ik ben Omara. Ik ben 47 jaar. Ik werk al bijna 20 jaar in een ziekenhuis in Paramaribo en ik ben geen vrijgezel. Ik ben namelijk al 10 jaren met iemand. Hij werkt ook hier in ons ziekenhuis. Hij is arts. Ik wil niet teveel daarover zeggen want ik ben bang dat het uit gaat komen. Eigenlijk wil ik ook wel dat het uit gaat komen want ik wil niet meer door het leven gaan als vrijgezel.

Ik ben een verpleegkundige. Ik woon in mijn eigen huis ik kom niets te kort. Mijn man zorgt ook voor me. Het probleem is dat hij niet officieel met mij gaat. Hij heeft geen vrouw. Geen vrouw in huis bedoel ik. Ze woont in Holland. Gescheiden zijn ze niet maar ze is daar gebleven met die kinderen. Ze leeft haar eigen leven en zit niet op Evert te wachten. Maar die vrouw is het probleem niet.
Mijn man is arts. Ik vermoed dat hij in het verleden met meerdere vrouwen ging. Maar hij is wel rustiger geworden. Maar hij is nog steeds in aanzien. Ik denk wel dat ik nu de enige ben met wie hij een echte relatie heeft. Maar op het werk mag niemand van ons afweten. Ik denk dat hij niet wil dat die andere dames op de hoogte zijn. Hij zegt dat het is omdat het niet toegestaan is. Dat begrijp ik ook wel.

Ik heb grote kinderen. Mijn dochter studeert ook in Nederland dankzij Evert. Ze kennen hem ook als mijn man. Hij behandelt me goed. En mijn kinderen ook. Elk jaar gaan we naar Nederland. Hij apart om zijn kinderen te zien en ik samen met mijn zoon om mijn dochter te bezoeken. Ik klaag absoluut niet. Ik heb een heerlijk leven, maar ik word elke dag ouder. Hoe moet dat straks? Ik voel me een buitenvrouw van een man die geen vrouw heeft. Wat als er iets met Evert gebeurt? Dan sta ik er helemaal alleen voor. Ja, ik spaar wel, en ik heb inmiddels wat bezittingen. Maar ik kan verder niets. Zodra ik er met hem over praat zegt hij volgend jaar. Elk jaar zegt hij volgend jaar. Ik heb een leuke baan. Maar toch ben ik bereid om ontslag te nemen voor Evert. Dan kunnen we samen zijn zonder dat we problemen krijgen.

Ik ben niet jong en naïef zo wil ik ook niet dat jullie over mij denken. Ik weet hoe mannen zijn, maar daarom moeten jullie mij zeggen of ik dit nog langer moet accepteren of niet? Want waar wacht Evert op. Evert is al bijna 60. Hij woont alleen in een mooi huis. Maar we worden er niet jonger op. Als Evert me niet kan geven wat ik wil hebben dan misschien moet ik maar stoppen met deze relatie? Want straks wil niemand mij meer ook.


(voorbeeld foto van Omara)

Iedereen denkt dat ik een vrijgezelle vrouw ben, of dat ik iemand zijn buitenvrouw ben. Maar dat ben ik niet. Toen ik hem ontmoette wist ik dat hij een vrouw had, maar ik wist ook dat ze niet meer samen waren. Al zijn ze nooit gescheiden. Maar nu wil ik wel dat hij gaat scheiden en voor mij kiest. Ik wil niet langer als vrijgezel door het leven gaan. Die vrouw van hem daar in Nederland wacht gewoon tot hij dood gaat. Dat heeft hij me zelf ook een keertje gezegd. Dus liever gaat hij maar scheiden en trouwen met iemand die echt van hem houdt.

Vinden jullie dat ik dit van hem mag eisen? Of ben ik deze relatie op de verkeerde manier aangegaan en heb ik geen rechten? Begrijpen jullie mij niet verkeerd. Ik pak geen man af van geen enkele vrouw. Maar ik wil Evert wel voor mij alleen hebben. Die mensen op het werk moeten weten dat hij mijn man is. Ik wil nu samen verder. Ik wil hem kennis laten maken met mijn andere families en vrienden. Mijn beste vriendinnen weten wel van onze relatie en als ik een feestje heb dan is hij er wel bij maar gewoon als kennis. Goede kennis. Maar ik wil graag bekend maken dat ik van deze man hou. Maar ook dat ik gebonden ben.
Vele mannen schijnen me ook. Maar ik ben Evert trouw, ik heb geen interesse in een ander. Laatst regelde nota bene een collega van me stiekem een date met een andere collega. Ik was zo boos. Maar ik snap het wel. Ze vragen zich allemaal af wat er mis met me is omdat ik altijd vrijgezel ben geweest, zo een mooie vrouw. Dan zal er wel iets mis zijn. Maar ik ben geen vrijgezel. Dat kan ik ze niet uitleggen. Wat moet ik doen, want ik wil Evert ook niet kwijt raken. Hij is zo wel gewend aan zijn vrije leventje. 3 keer in de week bij mij en verder lekker vrij. Maar dit leven wil ik niet meer.

Hopelijk hebben jullie wat goed advies voor mij. Alvast bedankt hoor lieve mensen.

**
Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis

** Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd. U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit verhaal. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs