Redactie: Nisha Madaran is ook gedecoreerd door de President

Nisha Madaran behoort ook tot een van de personen die dit jaar rond de viering van de Onafhankelijkheidsdag van Suriname is gedecoreerd door President D.D. Bouterse. Deze onderscheiding wordt toegekend aan personen die zich op uitzonderlijke wijze verdienstelijk hebben gemaakt ten behoeve van de gemeenschap en voor het land. Ze is voorgedragen omdat ze zich op meerdere vlakken verdienstelijk heeft gemaakt.


Ze heeft Suriname op een dusdanig podium geplaatst dat ze ook buiten onze landsgrenzen erkend en gewaardeerd wordt. Dat doet ze elke keer weer op een zodanige wijze dat ze mensen van verschillende achtergronden bij elkaar brengt. Integratie van muziek en cultuur. Jong en oud, multi etnisch, multi cultureel, multi religieus, een ieder voelt zich verbonden en komt bij elkaar op een plek als zij optreedt in binnen en buitenland. Daarmee zet ze Suriname met haar bijzondere en multiculturele samenleving zowel als voorbeeld van integratie op de kaart alsook muzikaal tot ver buiten de grenzen. Een echte ambassadrice voor de branding (marketing) van Suriname. Daarnaast doet ze vele sociale projecten voor Surinamers in Suriname alsook vanuit het buitenland naar Suriname toe.”

Zoals de President het zegt in zijn toespraak: we doen het niet voor de decoratie, maar omdat we ons geroepen voelen en doen wat goed is”, vertelt Nisha. Ik voel me vereerd met deze decoratie; ik had het niet verwacht; ik volg mijn roeping en ik doe met volle overgave mijn werk; ik wil mens en maatschappij blijven dienen met mooie muziek en hiermee ook de mensen bij elkaar brengen om naast en met muziek ook projecten op te zetten voor vooral kinderen, mensen met een beperking en vrouwen in achtergestelde posities. We zijn reeds bezig met enkele projecten waar we in een later stadium meer ruchtbaarheid aan gaan geven.


Ik dank alle collega’s en fans voor de ondersteuning want zonder hun ben je als artiest nergens. Maar op dit moment dank ik in zijn algemeen mijn Republiek Suriname voor deze erkenning. Dit zie ik als extra motivatie om nog harder mijn best te doen om niet alleen mijn eigen doelen, maar sterker nog, de doelen van mensen in eerder genoemde sociaal zwakkere posities waar te maken. Samen staan we sterk. Nisha is de jongste persoon die door de President gedecoreerd is geworden.
Bron: DBS

**
Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis