Video: Baby met twee hoofden geboren

Palestijnse doktoren op de Gazastrook staan met hun handen in het haar. Ze weten niet wat ze aan moeten met de tweeling die dinsdag ter wereld kwam met maar één lichaam. De moeder van de baby verwachtte een tweeling, maar ze kreeg één dochter met twee hoofden.
De doktoren houden de baby nu heel goed in de gaten, maar weten nog niet hoe ze haar gaan redden. Met maar één lichaam delen de twee hoofden dezelfde organen, wat het heel moeilijk maakt om ze te splitsen.

Hana Al-Wade, kinderarts bij het ziekenhuis Al Shifa: „We dachten dat het een tweeling was en er geen problemen zouden zijn, maar toen ontdekten we dat het een Siamese baby was. Het is één lichaam, maar met twee hoofden.”
De baby’s zijn met een keizersnede ter wereld gekomen en worden nu elk moment in de gaten gehouden op de intensive care. Voor zover bekend hebben ze nog geen namen. De doktoren zouden ook nog niet besloten hebben of ze de twee uit elkaar gaan halen.

Als zij besluiten de meisjes uit elkaar te halen, zal dat misschien moeten gebeuren in een ziekenhuis buiten Gaza. Eén op de 20.000 baby’s heeft de kans ter wereld te komen als een Siamees. De overlevingskans van deze kinderen ligt tussen de 5 en 25 procent. Het zijn met 70 procent wel opvallend vaak meisjes die samen ter wereld komen.
Bron: Metro
**
Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar familienieuws.com@gmail.com en wij publiceren het gratis