Redactie: Verdachte vrijgesproken van misbruik 13 jarige

vrouw overleden buitenland FamilieNieuws

De verdachte Radjan is woensdag vrijgesproken vanwege gebrek aan bewijs. Aan deze verdachte werd het verwijt gemaakt dat hij zich schuldig zou hebben gemaakt aan seks met een minderjarige. Een 13-jarig meisje verklaarde op de eerdere zittingen dat de verdachte haar in zijn auto onder een boom zou hebben misbruikt.
Het feit deed zich voor op het erf alwaar het meisje woonachtig is. In deze zaak werd op verzoek van advocaat Irvin Kanhai een descente gelast. Alle betrokken actoren in deze zaak gingen naar de plek om zich plaatselijk te oriënteren. Kanhai was de mening toegegaan dat het slachtoffer tegenstrijdige verklaringen heeft afgelegd. Haar verklaringen hebben geen ondersteuning gevonden.

Bovenal is er geen DNA-onderzoek geweest, zodat men niet kon uitmaken of de verdachte de werkelijke dader is. Zoals door het meisje eerder is aangeven, is de boom waaronder het feit zou zijn gepleegd niet zo groot om de auto te kunnen afschermen. In deze strafzaak had het Openbaar Ministerie vertegenwoordigd door Bibian Tjin Liep Shie een gevangenisstraf van vijf jaar geëist.
Op verzoek van Kanhai was de verdachte eerder op vrije voeten gesteld, omdat er geen ander ondersteunend bewijs aanwezig was. De rechter was woensdag ook van oordeel dat de verklaring van het meisje geen ondersteuning heeft gevonden. Vanwege gebrek aan bewijs sprak de magistraat de verdachte van de gehele tenlastelegging vrij.
Bron: DBS

**
Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis