Redactie: Leandro niet in de gevangenis voor bezwangeren 13-jarige

zwanger Suriname

Kantonrechter Robbert Praag heeft de verdachte Leandro Palmburg woensdag veroordeeld tot een celstraf van een jaar met aftrek. Dit vonnis is conform de eis van officier van justitie Bibian Tjin Liep Shie. De veroordeelde heeft vleselijke gemeenschap gehad met een 13-jarig meisje. De openbare aanklager had bij het strafvoorstel opgemerkt dat de verdachte misbruik heeft gemaakt van de jeugdigheid van het slachtoffer.
Hij heeft in het afgelopen jaar meerdere malen seks gehad met de tiener, die toen nog in de derde klas mulo zat. Het meisje voelde zich vorig jaar november ziek en zij is toen voor onderzoek verwezen naar een arts.


(Voorbeeld foto)

Toen bleek dat zij al ongeveer zestien weken in verwachting was. De moeder van het meisje deed ter zake aangifte bij de politie. De verdachte heeft van af meet af aan toegegeven seks te hebben gehad met het meisje. De verdachte had op de eerdere zittingen zijn bereidheid uitgesproken om voor de baby zorg te dragen.
Het kind is inmiddels geboren, maar de verdachte heeft zich nooit ontfermd over de baby, omdat hij zonder baan zat. Palmburg was gedurende het strafproces in vrijheid gesteld. De magistraat achtte gemeenschap met een minderjarige wettig en overtuigend bewezen en veroordeelde Palmburg tot een jaar met aftrek. De verdachte blijft op vrije voeten. Er is geen gevangenneming gelast.
Bron: DBS

**
Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis