Redactie: Jaar cel voor Jurgen na ontucht met peuter

omgang Suriname

Jurgen A. is woensdag veroordeeld tot een jaar gevangenisstraf voor het plegen van seksuele handelingen met een minderjarige jongen. “Het slachtoffer heeft gedetailleerd aangegeven hoe het misbruik heeft plaatsgevonden”, aldus rechter Robert Praag. Zijn verklaringen en die van zijn moeder zijn volgens hem het overtuigende bewijs dat de verdachte schuldig is. Het kind, toen nog een peuter, was thuis bij de grootmoeder van de scholier toen het misbruik plaatsvond.
A. verscheen woensdag niet voor de rechter om zich te verantwoorden. Omdat het niet de eerste keer was dat de verdachte verstek heeft laten gaan, nam Praag hem dat zeer kwalijk. “Wij hebben rekening gehouden met de verdachte, maar hij heeft weinig respect voor het gerecht getoond.”

verkrachting-in-bed

De rechter zei dat tijdens eerdere zittingen steeds rekening is gehouden met het feit dat de verdachte scholier is. Dat was ook de reden dat A. medio vorig jaar voorlopig op vrije voeten is gesteld om hem de gelegenheid te geven de school te bezoeken. Sindsdien heeft hij zich maar twee keer aangemeld op de rechtszitting, waar hij overigens heeft ontkend het kind te hebben verkracht.
**
FamilieNieuws.com publiceert familieberichten, relatieverhalen, nieuws en nog veel meer voor families in Suriname en Nederland. Wie is overleden, geboren, jarig of geslaagd? Beri, feestje, huwelijk? Hier vindt u alles.

Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.