Redactie: Ganesh verdacht van vervalsing bankbiljetten

‘Ik wist niets over het vervalsen van bankbiljetten’, zei de verdachte Ganesh A. aan kantonrechter Dinesh Sewrattan. Ganesh staat samen met zijn werkgever Rupesh B. terecht voor het vervalsen van 22 stukken SRD 100 biljetten. Ganesh voerde aan dat hij naar werk zocht en hierdoor bij Rupesh belandde die de leiding had over een copy center. Zo moest hij van Rupesh in een speciaal opgezette ruimte enkele dagen reeds bedrukte A4-papier met chemicaliën schoonwassen. Hij ontkende steevast biljetten van SRD 10 met de chemicaliën te hebben schoongewassen.
Hiervoor zou hij SRD 125 per dag krijgen. Opmerkelijk was dat Ganesh een compleet ander verhaal op de strafzitting vertelde dan wat hij bij de politie had verklaard. Zo gaf deze verdachte bij de politie aan dat hij wel op de hoogte was van de vervalsing van bankbiljetten en dat Rupesh in opdracht van de eigenaar van de copy center handelde.

10 srd

De bedoeling was dat de eigenaar een bedrag van SRD 80.000 van ergens zou halen en de vervalste biljetten samen met dit bedrag bij de bank zouden worden gestort. Hierdoor zouden de vervalste biljetten automatisch in omloop worden gebracht. Als alles goed zou gaan, zou zijn dagloon worden verhoogd naar SRD 300. Ganesh vertelde aan de rechter dat hij onder druk van de politie een valse verklaring moest ondertekenen. Hij bleef erbij dat de verklaring bij de politie niet juist was.

Rupesh gaf op zijn beurt aan dat hij juist door Ganesh was benaderd met het plan om geld te vervalsen. “Hij was de deskundige. Ik ben in zijn val gelokt”, zei hij aan Sewrattan. Zo moest hij op aanwijzingen van Ganesh de nodige chemicaliën kopen waarmee de biljetten zouden worden schoongewassen en moest hij een speciale ruimte in orde maken waar Ganesh in alle rust het werk kon doen. Deze verdachte betuigde spijt voor hetgeen hij had gedaan.
Meer valse biljetten gevonden
Ganesh vertelde verder dat op zijn vierde werkdag een inval door de politie werd gepleegd en er tijdens het onderzoek meer valse biljetten op een kast zijn ontdekt. Dat duidt volgens hem erop dat Rupesh inderdaad eerder bezig was biljetten te vervalsen. Hij vermoedt dat Rupesh hem eerder met de bedrukte A4-papier liet oefenen, omdat hij bang was dat de SRD 10 biljetten beschadigd zouden raken. Het verzoek van raadsman Irwin Kanhai om de voorlopige hechtenis van Rupesh op te schorten, werd door de rechter afgewezen. Op 13 december komt een strafvoorstel.
Bron: DBS

**
Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis