Video: Toestemming om zelfmoord te plegen?


Eelco de Gooijer (38) uit Tilburg is overleden. Hij heeft woensdagochtend euthanasie gepleegd, omdat hij het leven niet meer aankon. “Het is goed zo, het is mooi”, aldus Eelco in een afscheidsbericht. “Het is een mooie dag.”
Eelco vertelde een paar weken geleden in het Omroep Brabant-programma KRAAK over zijn naderende einde. “Ik wil gewoon dat mijn lijden stopt. Daarvoor heb ik alles geprobeerd, maar helemaal niets helpt.”

De Tilburger kampte zijn hele leven met depressies. Hij kwam in contact met tal van hulpverleners, maar het hielp hem niet. In plaats van zelfmoord te plegen, koos hij ervoor een euthanasietraject te starten. In april waren de eerste gesprekken, een paar weken geleden kreeg hij toestemming en kon een datum worden geprikt. “Het kraantje van het infuus draai ik op die dag zelf open. Dan is het eindelijk voorbij”, zei Eelco in KRAAK.

Eelco zocht zelf de media om zijn verhaal te doen. Hij hoopte zo te voorkomen dat mensen die geen andere uitweg zien, geen zelfmoord meer plegen, maar zijn traject kiezen.

Wie zijn of haar medeleven wil tonen aan de nabestaanden van Eelco kan dat onder de reacties doen hier op onze Facebook page. Zijn nabebestaanden zeggen: ‘Je mag voor zijn, je mag tegen zijn, maar hou het a.u.b. netjes.’ Wij hopen dat u zich daaraan kunt houden. Wij wensen ze heel veel sterkte toe.
Bron: Omroepbrabant**
Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis