Anoniem: Mijn vriend en ik hebben geen omgang

Dag FamilieNieuws, ik ben Ludia, ik lees elke dag jullie verhalen op Facebook. De meeste mensen die schrijven zijn jonger maar ik probeer het toch want misschien zijn er meer oudere vrouwen die net zoals ik kijken en met hetzelfde probleem zitten. Ik ben dus 63 jaar en wonende in Nederland en ik ben al 10 jaar weduwe. Mijn kinderen en kleinkinderen wonen ook hier in Nederland.
Ik ga al 20 jaar 2 keer per jaar naar Suriname. Eerst met mijn man en nu alleen. Samen hebben we een huis gebouwd en hadden we plannen om in Suriname oud te worden. Hoewel ik dolgraag nog  in Suriname wil wonen ga ik het nooit doen. Dat zullen mijn zonen nooit accepteren. Zij vinden Suriname maar niets. En willen mij ook niet missen. Dat begrijp ik wel. Ze steunen mij heel goed en verassen mij jaarlijks met een extra ticket. Ik werk zelf ook nog.

Ik heb sinds twee jaar een vriend in Suriname. Een gescheiden man van 59 jaar. Ik ga ongeveer twee keer per jaar naar Suriname en dan blijf ik 3 weken en 6 weken. Lekker in mijn eigen huis op Tammenga. Dave, mijn vriend blijft dan altijd bij mij. Hij heeft ook de sleutel van mijn huis en houdt het netjes bij. Dave en ik doen leuke dingen. 1 keer is hij bij mij in Nederland geweest en mijn jongens mogen hem graag.

Er is wel 1 probleem. Dave en ik hebben geen omgang. Ook nooit gehad. Ik ben bang dat hij impotent is. We knuffelen wel en slapen naast elkaar maar verder niets. We hebben het er nooit over. Ik durf het onderwerp niet aan te gaan. Hij is werkelijk de liefste man ter wereld. Maar ik wil meer. Ik kan niet stiekem met iemand anders gaan. Dat advies kreeg ik van mijn zus. Zo ben ik niet. Ik heb hem als mijn vriend genomen. Hij wacht ook het hele jaar op mij en dan doen we leuke dingen en genieten van elkaar. Maar wat moet het dan met ons sexleven? Ik heb ook behoefte aan sex. Ik wil sex. Het klinkt misschien vreemd uit de mond van een vrouw van 63  maar die behoefte heb ik wel. Is dat echt zo vreemd?

Ik heb ook al eerder een vriendje hier in Nederland gehad een jaar nadat mijn man was overleden. Dat was toevallig een Nederlandse man. Ons sexleven was heel leuk en spannend. Achteraf bleek dat hij er meerdere vriendinnetjes op nahield dus ik heb hem bedankt. Daarna is er nooit meer iemand geweest.

Ik ben een nette goed uitziende vrouw. Ik wil genieten van het leven. Over 2 jaar stop ik met werken. Ik hou van Dave zijn manieren en ook van zijn kinderen. Die zijn al groot. Ik zou hem graag bij mij willen hebben zodat we samen heen en weer kunnen reizen maar niet zonder een fijn sexleven. Begrijpen jullie mij? Ik stel mijn vraag speciaal aan de iets oudere vrouwen. Of moet ik mij erbij neerleggen dat ik verder moet gaan met alleen liefde. Want Dave is verder wel een man met wie ik de rest van mijn leven zou willen doorbrengen.
Hoe praat ik erover met hem? Ik ben bang dat hij mij niet meer zal vertrouwen zodra hij weet dat ik deze behoefte heb. Hij is al een beetje jaloers en onzeker. Of moet ik wachten tot ik met pensioen ben zodat we samen kunnen werken aan ons sexleven? Of moet ik stoppen en iemand zoeken die ook lief is en van sex houdt. Mijn schoondochters (ik heb het ze verteld) denken dan dat ik moet gaan voor een jongere man. Maar dat wil ik ook weer niet. Ik weet het niet hoor. Wat denken jullie? Graag serieuze reacties. En ik dit niet geschreven om Dave aan te vallen. Dat verdient dat niet. Hij is een pracht van een man. Maar ik zit er mee.

Vriendelijke groeten,
Ludia

**
Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis

** Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd. U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit verhaal. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs