Video: Man opgepakt ivm bedreiging Sylvana Simons


De politie heeft een 37-jarige man uit Kudelstaart aangehouden op verdenking van bedreiging van politica Sylvana Simons. De man heeft zich dinsdagochtend zelf gemeld op het politiebureau.
De man zal worden gehoord over het beruchte filmpje waarin is te zien hoe het hoofd van Simons onder meer in beelden van de Ku Kux Klan is gemonteerd. Het filmpje heeft veel stof doen opwaaien.

Maandag besloot het Openbaar Ministerie een onderzoek te starten naar de herkomst van het filmpje. Dinsdag werd na overleg tussen Denk, de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid en het OM bekend dat Sylvana Simons beveiliging krijgt. Aanleiding voor de beveiliging zijn ‘concrete bedreigingen’. Of die beslissing te maken heeft met het filmpje is niet bekend.


Kamerlid en Denk-voorman Tunahan Kuzu vindt het goed dat de man achter filmpje „bij zinnen is gekomen’’ en zich heeft aangegeven. Volgens de politicus is de man door de maatschappelijke discussie die over het filmpje is ontstaan tot inkeer gekomen.

Kuzu zegt nu resultaat te verwachten bij de vervolging en veroordeling. Hij hoopt dat de „bewustwording” bij de man de discussie aanzwengelt en een einde maakt aan discriminerende en racistische uitlatingen: „Dat moet echt stoppen.”
Bron: Metro**
Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis