Video: VHP aanwezig tijdens de Algemene Dinari Dey


VHP-voorzitter Chan Santokhi heeft zijn waardering uitgesproken voor het nobele werk van de afleggers. Een ieder in Suriname, ongeacht geloof, etnische afkomst, groot en klein, arm of rijk, zal uiteindelijk gebruik moeten maken van de diensten van de Dinari.
“Wij komen allemaal wel een keertje aan de beurt en dan kunnen wij hen niet meer bedanken, dus is het zaak dat wij hen – in leven zijnde – bedanken en waarderen voor de nog aan ons te leveren dienst,” zei Santokhi zondag op de ‘Dinar Dey’ van de Federatie van Lijk bewassers.

Op uitnodiging van de gemeente Bethania der EBGS heeft een delegatie van de VHP, onder leiding van Santokhi, een bezoek gebracht aan de ‘Dinari Dey’ in Flamboyant Park. Dit evenement werd georganiseerd ter erkenning van de lijkbewassers die het heel jaar door onbaatzuchtig hun krachten geven aan dit eerbare werk.

35 groepen lijk bewassers namen deel aan deze dag. Een een gezelschap uit Nederland, dat in deze branche werkzaam is, was aanwezig. Het publiek ving een glimp op van het bijzondere karakter van het Dinari werk.
Bron: Starnieuws**
Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar familienieuws.com@gmail.com en wij publiceren het gratis