Update: Lichaam Kickbokser Marc de Bonte gevonden

In het Wilhelminakanaal bij het Brabantse Oirschot is hoogstwaarschijnlijk het lichaam van de Belgische kickbokser Marc de Bonte gevonden. De Bonte verdween op 4 november, nadat hij op een feestje van zijn sportschool in Bladel was geweest. Hij ging daarna nog even bij een vriend langs, en zou daarna naar zijn vriendin in Best gaan.

Zijn auto werd later in Best gevonden, maar van De Bonte zelf was wekenlang geen spoor. Nu is zijn lichaam niet ver van waar zijn auto stond gevonden. Dat meldt Omroep Brabant. De identiteit van het nu gevonden lichaam is nog niet officieel vastgesteld, maar de politie meldt dat het voor de hand ligt dat het om de Belg gaat. Dat baseert de politie onder meer op basis van de kleding die bij het lichaam is aangetroffen. De trainer van De Bonte vertelt de omroep daarnaast dat het horloge met een inscriptie en de jas van de bokser is gevonden.


Het lichaam werd gevonden door een schipper. Hij zag iets vreemds in het Wilhelminakanaal, en waarschuwde de politie. Die ontdekte dat het om een lichaam gaat. Zaterdag wordt er sectie verricht, en zal er meer duidelijk worden over hoe De Bonte om het leven is gekomen.

Familie en vrienden begonnen een grote zoektocht. Bekijk ook onderstaande video met de oproep.  Er werd een bedrag van vierduizend euro uitgeloofd voor de gouden tip, en later werd die verhoogd naar 30 duizend euro. Er werd zelfs een paragnost ingeschakeld, en familieleden flyerden met foto’s in de buurt van Best. Ook werd er gezocht in het Wilhelminakanaal en de bossen. Uiteindelijk werd De Bonte dus per toeval gevonden.
Bron: Metro


 

Familie en vrienden van de vermiste Belgische Marc de Bonte zijn ten einde raad. De zoektocht naar de kickbokser heeft tot niks geleid.
De 26-jarige kickbokser is al sinds begin november vermist. Marc is een zeer bekende in het kickbokswereldje. In 2014 schopte hij het tot wereldkampioen kickboksen in het Amerikaanse Denver. Toen was hij amper 24 jaar oud en dat maakte hem meteen de jongste wereldkampioen ooit. Nu was de jongeman opnieuw hard aan het trainen voor het wereldkampioenschap volgende maand in China.

Die bewuste vrijdagavond was hij nog naar een feestje gegaan van zijn sportschool in het Nederlandse Bladel. Tegen zijn persoonlijke trainer vertelde Marc dat hij na afloop nog even zou binnen springen bij een vriend in Turnhout en van daaruit zou hij verder rijden naar zijn vriendin in het Nederlandse Best. Bij zijn vriend is hij effectief nog even geweest. Rond middernacht vertrok hij in Turnhout richting Best, maar hij is nooit bij zijn vriendin aangekomen.

Marcs familie is doodongerust en is zelf, samen met vrienden, een zoekactie gestart in de buurt rond Best, Bladel en Turnhout. Voorlopig zonder enig resultaat.

Marc is 1 m 80, heeft donkerblond-bruin haar, blauwe ogen, heeft een gespierd lichaam en draagt een grijze trui, jeansbroek en zwarte jas. Hij verplaatst zich in een zwarte Renault Clio met Belgische nummerplaat: 1-ANL-604. Wie de jongeman gezien heeft of een tip heeft ivm zijn verdwijning, kan op het gratis nummer 0800-6070 bellen.
Bron: HLN

**
Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar familienieuws.com@gmail.com en wij publiceren het gratis