Redactie: Seminar rouwverwerking bij doodgeboorte


(Enkele aanwezigen tijdens het een seminar over rouwverwerking bij doodgeboorte.
In het midden op de eerste rij, Soenita Nannan Panday, medisch directeur van het ’s Lands Hospitaal. Foto: Stefano Tull )

De Werkgroep Rouwverwerking bij Doodgeboorte en Neonatale sterfte van het s ‘Lands Hospitaal organiseerde op zaterdag 19 november in Torarica een seminar getiteld ‘Rouwbegeleiding bij Perinatale Sterfte: Van crisis tot Nazorg.
De doelen van deze bijkomst waren:
• Het onderwerp meer bekendheid geven.
• De zorg betreffende rouwbegeleiding verbeteren.
• Kennis uitwisseling met andere professionals.
• Samenwerking met andere gezondheidsinstellingen.
• Landelijk platform oprichten.

‘s Lands Hospitaal staat bekend om haar ruime expertise op het gebied van Moeder en Kindzorg. Sinds 1 maart 2015 is de zorgverlening op dit gebied verder uitgebreid. Een zeer goed gemotiveerde werkgroep, Rouwverwerking bij doodgeboorte en neonatale sterfte”, houdt zich professioneel bezig met ouders en naasten met dit verlies. Het zijn zeer emotionele ouders en rouwbegeleiding tijdens de crisis situaties is erg op zijn plaats. Om de samenleving beter te informeren over het werk dat zij doen en om meer bewustzijn in andere gezondheidsinstellingen te bewerkstelligen was de voornaamste reden om deze seminar te organiseren. Er is een nationaal platform geïnstalleerd dat onder andere zal nagaan hoe de richtlijnen die het ’s Lands Hospitaal gebruikt, in andere ziekenhuizen in Paramaribo geïmplementeerd kunnen worden.

Bron: s’Lands**
Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis