Redactie: Ook vrouwen lopen uit, beter dan mannen!

Hallo FamilieNieuws, ik ben Joshua. Ik ben een man van 38 jaar. Ik heb een werk, mijn eigen huis maar  ik heb geen vrouw meer. Geen vaste vrouw. Mijn vrouw Mercelina heb ik eruit gezet. Misschien 2 jaar geleden. Die 3 kinderen wonen nog wel bij mij op Saramacca. Ze gaan niet veel naar die moeder omdat ze geen goed leven heeft. Ik heb 3 meisjes dus liever niet.
Als ze die kinderen wil zien dan komt ze hier bij ons. Soms maar 2 keer per maand, maar ik laat der. Die kinderen zijn het gewend. Is wel zielig hoor. Ze wil soms terugkomen maar ik kan het niet meer. Soms komt ze slapen. De hele dag is ze aan haar telefoon aan het appen met mannen. Soms zet een man haar hier bij die kinderen af. Dat leven kan niet FamilieNieuws. Ze is geen goed voorbeeld.

Ik heb haar eruit gezet omdat ze uitloopt. Ze is een slordige vrouw. Gaat zomaar met mannen mee. Ik was blind. Ik hou van haar. Ze moest altijd naar de stad om voor haar moeder te zorgen. Terwijl ze met mannen wegging. Ik was dom toch. Ik werkte altijd op het land en ze kon gaan waar ze wilde. Ze bleef soms drie dagen bij haar moeder. Nu pas weet ik wat ze daar deed.

Onze eerste dochter is niet van mij, maar ik hou van haar als mijn dochter. Ze blijft ook hier bij mij op Saramacca. Die vader wil haar nemen maar we vechten om haar bij mij te houden. Ze heeft gelukkig mijn naam. Ze is 14 jaar. Ze helpt me met haar zusjes hoe die moeder er niet meer is. We zijn nog wel getrouwd.

Maar ik wil jullie zeggen dat vrouwen ook slecht zijn. Ze willen niet voor hun kinderen zorgen en ze kijken alleen naar geld en andere mannen. Ook hier op Saramacca. Soms wil ik wel iemand hebben. Ik weet dat vrouwen mij willen. Die vrouwen bieden zich zelf aan. Maar ze hebben hun man thuis en toch komen ze bij mij langs en appen heel de dag met me. Zo zie ik al hoe hun manieren zijn. Ik wil niet.

Gisteren is die moeder van die kinderen weer naar de stad gegaan. Ze wilde niet weg, wilde bij mij blijven. Maar ik ben bang voor haar geworden. Nu ziet ze in wat voor man ze had. Ze had een goede man. Maar deze goede man wil niet meer. Voorlopig blijf ik rustig zo. Wat ik jullie wil zeggen. Niet alle mannen zijn slecht en ook niet alle vrouwen zijn goed. Ik wil jullie vragen om ook de positieve verhalen te schrijven want mannen krijgen altijd een verkeerd beeld. Terwijl juist die vrouwen die ogries doen. Mijn ex leest ook FamilieNieuws. Ik ga haarzeggen om te kijken als jullie het hebben gezet. Als ze wil mag ze reageren. Ze weet dat ik niet lieg. A sabbie sa a lasi. Toch mie lob ing, maar een leven samen kan niet meer. Ze heeft mijn gezicht laten vallen mang. Het gaat te lang duren om haar te vergeven.
**
Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis

** Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd. U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit verhaal. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs