Redactie: Dochtertje vermoorde Rosleny Magdalena weggehaald bij haar familie

De moord donderdagochtend op een 28-jarige moeder op een bruggetje in Amsterdam Zuidoost heeft de buurt in diepe rouw gedompeld.


Mensen leggen bloemen neer op de plek waar de vrouw het leven liet nadat ze door kogels werd getroffen. Het is nog steeds onduidelijk waarom de vrouw dood moest, maar vermoedens rijzen over een wraakzuchtige ex. Dit blijkt uit sms’jes die zijn ontvangen op haar telefoon die gevonden is. Er is nooit aangifte gedaan van bedreiging tegen de vermoedelijke dader.


Ook de familie wist niks van een bedreiging af, zo zegt de tante in gesprek met Hart van Nederland: “Niemand had verwacht dat de bedreiging zo serieus zou zijn, laat staan dat ze haar dood zouden aantreffen.”

Het zesjarige dochtertje is nu ondergebracht bij Jeugdzorg en dat wordt niet helemaal begrepen door de familie. “Het is een dubbele klap voor het kind, omdat ze nu bij haar volledige familie is weggehaald”, aldus de tante. Rosleny Magdalena, ook wel Lelle genoemd, was het gezelligheidsdier van de familie. “Ze was daarnaast erg amicaal en sociaal en had pas een huis gekocht en de kamer ingericht voor haar dochtertje.”

Eerder leek er sprake van een persoonsverwisseling, maar daar gaat de politie niet van uit. Over een motief voor de schietpartij kon een woordvoerder vrijdag nog niets zeggen. De vrouw was geen bekende van de politie.
Na een tip vonden agenten de zwaargewonde vrouw naast haar fiets op een bruggetje bij het Maldenhof, langs het Gaasperdammerpad in Amsterdam-Zuidoost. Reanimatiepogingen waren tevergeefs, ze stierf ter plekke.
Het slachtoffer was moeder van een zesjarige dochter. Op het moment dat ze onder vuur werd genomen had ze haar kind niet bij zich.

De politie is nog altijd naarstig op zoek naar getuigen, of mensen die meer weten over de moord op de 28-jarige Rosleny Magdalena.
Magdalena, moeder van een zesjarig kind, kwam afgelopen donderdag om het leven bij een schietpartij in Zuidoost. De vrouw werd door omstanders zwaargewond aangetroffen op een bruggetje bij het Maldenhof. Ze overleed korte tijd later.


In de hoop mensen te vinden die iets hebben gezien gaat de politie binnenkort matrixborden neerzetten met een getuigenoproep. Ook wordt er een digitaal buurtonderzoek gestart via Facebook, laat een woordvoerder weten. Opsporingsprogramma’s Bureau 020 en Opsporing Verzocht besteedden eveneens aandacht aan de zaak. Er is beeldmateriaal in beslag genomen van camera’s in de wijde omgeving van de plek waar de vrouw is gevonden. Die beelden moeten volgens de politie nog worden bekeken.