Redactie: Bewoner schiet inbreker tijdens achtervolging

pistool Paramaribo

De 34-jarige George E. is in de vroege ochtend van vrijdag 18 november op heterdaad betrapt toen hij wilde inbreken in een woning.
Een huisbewoner verklaarde aan de politie van Albina omstreeks 03.00 uur in de ochtend wakker te zijn geworden. Op een gegeven moment nam hij plaats in zijn woonkamer. Hij hoorde een gekraakt aan één van de ramen van de woning. Toen het geluid bleef aanhouden, stond hij op om een kijkje te nemen.

De bewoner schoof het gordijn van het raam open en stond oog in oog met de dief. De dief nam de benen. De huisbewoner zette de achtervolging in en loste een waarschuwingsschot met een legaal gedekt vuistvuurwapen. De dief zette zijn vluchtpoging voort. De huisbewoner schoot toen gericht en trof hem in zijn boven been.

Per ontboden ambulance is George afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Onder politiebewaking is hij voor medische behandeling opgenomen in de ziekeninrichting. Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is George in verzekering gesteld.

De huisbewoner heeft bij eerdere inbraken aangifte gedaan tegen onbekende daders.
Bron: KPS**
Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis