Redactie: Gingen de ‘ontvoerde’ meisjes vrijwillig mee met de Nederlander?

De meisjes Femke Lucas en Sam Bruijs uit Bergen op Zoom, die deze week vermist waren en opdoken in het Portugese Albufeira, reisden samen met een Nederlandse man. De 34-jarige man zou zaterdag samen met het duo gevonden en aangehouden zijn, zo melden Portugese kranten.
Tegen de man liep er volgens de verschillende media zelfs al een arrestatiebevel. De Gerechtelijke Politie in Portugal laat echter wel weten dat voor zover bekend de meiden niet tegen hun wil in zouden zijn afgereisd naar het Zuid-Europese land. De Nederlandse politie heeft al om zijn uitlevering gevraagd, omdat hij ervan wordt verdacht de meiden te hebben onttrokken aan het gezag van hun ouders.

De meiden verdwenen dinsdagmorgen vanaf Eindhoven Airport naar Málaga. Via Marbella zouden ze vervolgens in Albufeira zijn beland, waar een andere Nederlander ze herkende en de politie besloot in te schakelen.

Op dit moment zijn de vaders bij de meiden in Portugal. Volgens de gemeente Bergen op Zoom reizen ze ‘op korte termijn’ af naar Nederland.

Volgens de familie heeft de media-aandacht voor de verdwijning van de meisjes bijgedragen aan het vinden van Femke en Sam. “Wat begon met een bericht op Facebook heeft geleid tot nationale en internationale aandacht.” Maar nu vraagt de familie om rust.
Bron: Metro**
Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis