Redactie: 4-jarig meisje overleden aan kinderkanker

De 4-jarige Jessica Whelan, waarvan even geleden nog een hartverscheurende foto massaal werd gedeeld, is overleden. Dat meldt haar vader op Facebook.

img_6114

De bedoeling voor het plaatsen van de foto is om mensen bewust te maken dat kinderen ook kanker kunnen krijgen. En alleen wanneer mensen bewust hiervan zijn kunnen we iets doen aan het probleem. Alleen dan kunnen we geld inzamelen voor extra onderzoek. Hij zegt ook: ‘Voor mijn dochter is het te laat, maar we kunnen uw dochter nog wel helpen.’
Met meisje had neuroblastoom, de meest voorkomende vorm van kinderkanker, en onderging vele behandelingen. Tijdens een van die behandelingen maakte haar vader Andy een foto waarop duidelijk is te zien hoe Jessica vecht tegen de pijn die ze ondergaat.

img_6117

De foto werd massaal gedeeld. Vader Andy deelde de foto om het ‘ware gezicht’ van kinderkanker te laten zien. Hij is amateurfotograaf en zei nadien dat het ‘de moeilijkste foto was die hij ooit heeft gemaakt’.

img_6115
Jessica is zondagochtend om zeven uur overleden. Haar vader maakt dit bekend via de Facebookpagina die voor het meisje is opgericht.
Andy, zowel opgelucht als verdrietig, vertelt in de post dat Jessica in alle rust haar laatste adem uit heeft geblazen. De avond ervoor heeft hij zijn dochtertje lang geknuffeld en gekust en haar vertelt dat ze haar ogen mocht sluiten en mocht gaan slapen. Hij denkt dat ze dat moest horen om uiteindelijk inderdaad haar ogen te kunnen sluiten. Ze sliep langzaam in.

Jessica was echt een vaderskindje en dat zal ze altijd blijven, besluit hij zijn post. Hij vroeg verder om rust en privacy voor hem en zijn familie.**
FamilieNieuws.com publiceert familieberichten, relatieverhalen, nieuws en nog veel meer voor families in Suriname en Nederland. Wie is overleden, geboren, jarig of geslaagd? Beri, feestje, huwelijk? Hier vindt u alles.

Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.