Redactie: Schoolhoofd zegt: “Ik heb haar niet aangerand!”

“Mevrouw de rechter, ik heb het niet gedaan. Ik ben gedwongen om die verklaringen af te leggen. Wat ik toen zei, is niet waar.” Zo sprak verdachte Peter D. donderdag toen hij nogmaals verscheen voor kantonrechter Siegline Wijnhard. Hij is aangehouden wegens ontucht met een vijftienjarige leerling van de school waar hij de leiding had.
De verdachte had eerder verklaard dat hij tijdens het verhoor bij de politie onder dwang heeft toegegeven dat hij seks met haar heeft gehad. Uit vrees heeft hij verklaringen afgelegd die hij nu ontkent. Zo weerspreekt D. ook zijn eerdere verklaring dat hij het meisje op plekken buiten de school heeft ontmoet. Echter kwamen de verklaringen die hij heeft afgelegd bij de politie, overeen met de verklaringen van het slachtoffer. Het meisje heeft gisteren tijdens de zitting aangegeven dat hij seksuele handelingen met haar heeft gepleegd op een van zijn woonadressen. Volgens het slachtoffer bedreigde D. haar door te zeggen dat hij hun relatie wereld­kundig zou maken, in de hoop dat zij haar mond hield.

Er zijn tijdens de zitting twee politieagenten gehoord als getuigen. Zij gaven aan dat de verdachte is bedreigd noch gedwongen om valse verklaringen af te leggen. De zaak is verdaagd tot 1 december. De verdachte blijft in voorarrest.
Bron: DWT