Redactie: Beschoten man steelt auto om rovers te achtervolgen

De 27-jarige Steve E. werd woensdagavond aan de Herman Steinbergstraat overvallen. Kort voor de beroving liep het slachtoffer over de Chr. Kerstenstraat. Hij werd plotseling aangevallen door twee criminelen, van wie een gewapend was met een vuistvuurwapen. Steve had twee messen bij zich waarmee hij zich tijdens de aanval heeft verdedigd.
De rover, die gewapend was met het vuistvuurwapen, heeft Steve tijdens de schermutseling aan het linkerbeen geschoten, terwijl de andere comparant het slachtoffer bekogelde met stenen. De rover met het wapen probeerde nog eens op het slachtoffer, Steve, te schieten echter liet het wapen hem in de steek. Hierna verlieten de daders de plaats in een zwarte wagen zonder ook maar iets te hebben meegenomen.

De gewonde Steven stopte gelijk daarna een wagen, die op dat moment langsreed. Hij bedreigde de bestuurder met de messen die hij bij zich had, en hij droeg de inzittenden, een gezin (man, vrouw en kinderen), om uit hun voertuig te stappen. Steve nam toen plaats achter het stuur en zette naar zijn verklaring, een achtervolging in. Het ging in deze om een bordeaux gelakte Toyota Blade.

Op een gegeven moment verloor hij de wagen van de rovers uit het zicht. Hij reed toen met de auto van het beroofde gezin naar de politie van Nieuwe Haven en deed zijn beklag. Het gezin dat op die avond na de beroving op straat werd achtergelaten, had inmiddels de politie ingeschakeld. Later vernamen zij dat hun voertuig terecht is. Echter heeft de benadeelde zijn voertuig niet meer in een goede staat teruggekregen.

Het voertuig vertoonde deuken en had ook schuurschade. De politie heeft Steve ter zake beroving van de wagen van het gezin in verzekering gesteld. Hij is onder politiebewaking ter observatie opgenomen. Hij verkeert buiten levensgevaar.
Bron: DBS**
Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis