Redactie: 8 jaar eis voor ernstige misbruik en roof

De 26 jarige Stanley S. moest donderdag voor kantonrechter Siegline Wijnhard verschijnen op verdenking van verkrachting en afpersing. Officier van justitie Claudia Bruining achtte de feiten bewezen en eiste acht jaar cel.
S. heeft eerder dit jaar Inneke D. in haar woning verkracht en bovendien beroofd van enkele kostbare spullen. Hij vroeg het slachtoffer op 7 januari van dit jaar voor de poort van haar woning om een glas water. Het latere slachtoffer ging het huis in en S. liep haar onopgemerkt achterna. In de woning aangekomen, trok hij een pistool waarmee hij haar dwong om een paar kostbare spullen in een tas te doen die hij bij zich had. S. dwong het slachtoffer daarna met zijn wapen om seksuele handelingen te plegen. Het slachtoffer heeft scheuren en bloedingen hiervan overgehouden.


(Voorbeeld foto Google)

S. ontkent alles. Uit DNA-onderzoek van spermaresten is echter gebleken dat die van hem afkomstig zijn. De verdachte heeft de meegenomen spullen aan derden gegeven om te verkopen. Hij is eerder in aanraking gekomen met justitie voor diefstal. De zaak wordt op 1 december voortgezet.
Bron: DWT**
Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis