Redactie: 15 jaar voor moord op taxichauffeur Dharmradj Adhin

Drie verdachten in de moordzaak van de taxichauffeur Dharmradj Adhin (55) hebben donderdag zware celstraffen aangehoord. In deze levensberovingszaak stonden de verdachten Radjinderkoemar N., Ameeth H., Allan W., Vavendra D., Winston A., Vishal K. en Kavish H. terecht. Op 28 maart 2015 werd Adhin door de vrienden van zijn huisgenoot gevraagd om een taxirit te rijden.
Het ontzielde lichaam van Adhin is op 29 maart in een trens langs de Mawakaboweg aangetroffen. Zijn auto werd vervolgens gedumpt in het Blauwe Meer, langs de Martin Luther Kingweg. Vishal kreeg een celstraf van 15 jaar opgelegd. Zijn comparant Kavish moet 14 jaar uitzitten. Winston mag 7 jaar brommen en Ameeth werd vrijgesproken. Kantonrechter Siegline Wijnhard benadrukte in haar uitspraak dat zij als kantonrechter sterk het vermoeden heeft dat Ameeth wel deel is geweest van het strafbaar feit. Echter is er geen wettig en overtuigend bewijs om de verdachte te veroordelen. Vandaar dat zij mee moest gaan met de eis van het OM.
Radjinderkoemar werd van money laundering en inbraak verdacht. De verdachte woonde in met het slachtoffer. Hij geeft toe in de wagen van Adhin te hebben ingebroken en een bedrag van SRD 15000 te hebben meegenomen. Met dat geld had hij een auto op naam van Vavendra gekocht. Vavendra wist niet dat het geld afkomstig was van een misdrijf. Hij dacht dat Radjinderkoemar met zijn spaargeld de wagen had gekocht. Vavendra werd veroordeeld tot een celstraf van 12 maanden, waarvan 8 maanden voorwaardelijk. Radjinderkoemar kreeg in het 2e kanton voor het overtreden van de Wet Money Laundering een celstraf van 12 maanden, waarvan 8 maanden voorwaardelijk opgelegd. In het 3e kanton kreeg hij eveneens een straf van 5 maanden onvoorwaardelijk voor de diefstal.
Geld werd verdeeld


(4 verdachten. Foto: Actionnieuws)

Bij de politie verklaarde Radjinderkoemar dat hij samen met deze medeverdachte naar het voertuig was geweest en dat de medeverdachte de ruit had ingeslagen en het geld gestolen had. Op de rechtszitting zei hij dat hij toen in de war was en dat de verklaring die hij bij de politie afgelegd had, niet klopte. Kavish verklaarde dat hij van Radjinderkoemar, die een neef van het slachtoffer was, gehoord had dat zijn oom veel geld had. De verdachten verklaarden dat Kavish en Vishal met het plan kwamen om het slachtoffer te beroven. Radjinderkoemar, Ameeth en Vishal wisten niet dat er een plan was om het slachtoffer te beroven.

Het plan hield in om in te breken in de woning van Adhin en hem te beroven. Aan de Mawakaboweg hebben Kavish en Vishal de chauffeur beroofd van zijn geld. Daarna hebben zij hem mishandeld en in de goot geduwd. Zij zijn met het voertuig van het slachtoffer weg gereden. Later vernamen zij dat het slachtoffer ter plekke overleden was. Kavish belde zijn zwager Winston op om hem op te halen bij het Blauwe meer. Hij had de wagen van Adhin in het Blauwe Meer geduwd. De buit werd verdeeld en hij gaf Winston en Ameeth elk SRD 2000 om hun mond dicht te houden. Ook moesten zij niet praten over het gestolen geld. De raadsman van Vishal zei eerder dat zijn cliënt de belastende feiten op zich had genomen om zijn overige familie die in deze zaak vast zat, vrij te krijgen. Er was een zekere druk op de verdachte. Hij heeft vanaf het prille begin ontkend zich schuldig te hebben gemaakt aan de hem ten laste gelegde feiten.
Bron: DBS**
Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis