Redactie: Surinamer en Nederlander ruziën over politiek

vechten Paramaribo

Een verjaardagsfeest in Paramaribo- Zuid dreigde woensdagavond volledig te escaleren nadat twee genodigden, een 32- jarige Surinaamse bouwvakker en en Nederlandse toerist, het ernstig met elkaar aan de stok kregen.
Daarbij uitte de bouwvakker ernstige doodsbedreigingen aan het adres van de Nederlander.
De situatie liep volgens getuigen uit de hand toen de Nederlander zich tijdens het feest mengde in een felle discussie over de Surinaamse politiek.De Surinaamse man schold de toerist vervolgens op onbeschaamde wijze uit en gaf in felle bewoordingen aan dat de buitenlander zich niet mocht bemoeien met de discussie en geen uitlatingen mocht doen over de lokale politiek.
“De Nederlandse gast reageerde daarop door te stellen, dat ook hij het recht heeft om zijn mening te geven, omdat het volgens hem zo hoort in een democratie”, vertelt een getuige aan GFC Nieuws.


De bouwvakker ontstak daarna in een ordinaire racistische scheldkanonnade waarbij hij op generaliserende wijze probeerde duidelijk te maken dat blanken een zeer slechte inborst hebben, kinderverkrachters zijn en vermoord dienen te worden. Het vermoorden van de toerist, daar zou hij zelf voor zorg dragen.
Andere genodigden die zich met de ruzie bemoeiden wisten de gemoederen op een gegeven moment te kalmeren waarna aan de racist werd gevraagd de feestlocatie verlaten.

Bron: GFC**
Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis