Redactie: 34-jarige Hesdy Menig overleden door politiekogel

pistool Paramaribo

De politie van Moengo heeft in de vroege ochtend van vrijdag 18 november twee verdachten aangehouden nadat zij op donderdag twee arbeiders van een bedrijf hebben beroofd.
De wetsdienaren kregen het bericht van de beroving waarbij een geldsbedrag van de slachtoffers en hun mobiele telefoons alsook bestelbonnen van het bedrijf zijn buitgemaakt. De rovers vluchten volgens verklaring van de slachtoffers het bos in na de daad te hebben gepleegd.

De politie kamde de omgeving uit en kwam in het bos een tent tegen waar er goederen waren opgeslagen die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn. Onder de goederen bevonden zich telefoontoestellen waaronder de twee van de slachtoffers. Terwijl de wetsdienaren bezig waren met het onderzoek ging één van de mobiele toestellen over. Het bleek te gaan om de 33-jarige Mirtel, P. die aangaf onderweg te zijn om de rovers af te halen.

Mirtel arriveerde op de plek en bij het zien van de politie, probeerde hij weg te komen. De achtervolging werd ingezet en kon de man worden aangehouden. Kort daarna kwam de 40-jarige Marlon A. aangereden en is hij ook aangehouden door de wetsdienaren.

De politieambtenaren brachten de twee verdachten over en begaven zich gelijk weer naar de plek. Zij troffen een andere manspersoon onder de tent aan. De verdachte rende gelijk het bos in. Waarschuwingsschoten hebben hem niet tot andere gedachten gebracht. De politie was genoodzaakt gericht te schieten. De verdachte die later bleek te zijn de 34-jarige Hesdy Menig is daarbij geraakt. Per ontboden ambulance is hij afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis waar hij is komen te overlijden aan zijn verwonding.

Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is het lijk in beslag genomen voor obductie. De ‘taxichauffeurs’ zijn hangende het onderzoek ingesloten.
Bron: KPS**
Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis