Redactie: Misbruikte Duncan meerder minderjarige nichtjes?

Duncan B. moet niet de gelegenheid krijgen om nog meer jonge meisjes te misbruiken. Om die reden hebben zijn drie nichtjes aangifte tegen hem gedaan. “Het gaat niet zozeer om zijn handelingen jegens ons, maar om te voorkomen dat anderen het slachtoffer worden”, herhaalde officier van justitie Duncan Nanhoe de motivatie van de gezusters H. woensdag in de rechtszaal tijdens het requisitoir.
Bij twee van de vrouwen is het misbruik tussen hun derde en zevende jaar begonnen. De derde moet ongeveer acht jaar zijn geweest. Zij kan zich herinneren dat de verdachte haar betastte en streelde aan haar geslachtsdeel, borsten en billen. Ook zou hij zijn handen wel eens in haar directoire hebben gestoken. De oudere zussen, D. en M.H., verklaren dat ook zij zijn betast door de belager. Hij zou op verschillende momenten seksueel getinte opmerkingen over hun lichaam hebben gemaakt.

De vrouwen hebben ook uit familiekringen vernomen dat B. een ander nichtje van hem en de gehandicapte dochter van een vriendin heeft misbruikt. De moeder van het kind met een beperking zou hem geld schuldig zijn.

De zusters zeggen emotionele schade hebben geleden door het misbruik. Tijdens een eerder verhoor zijn de vrouwen in tranen uitgebarsten, zei Nanhoe. Zij hebben inmiddels therapie gekregen.

De ouders van de slachtoffers hebben het misbruik geconstateerd, maar grepen niet in, omdat zij er geen ruchtbaarheid aan wilden geven. Van de moeder moest de verdachte zich een keer verontschuldigen. Nanhoe eist een straf van drie jaar en directe gevangenneming van de verdachte, die op vrije voeten is gesteld.

Raadsman Hedley Derby verdedigt zijn cliënt op 18 januari 2017.
Bron: DWT**
Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis