Video: Volgend jaar 150 ‘goedkope’ koopwoningen beschikbaar

Na ruim een jaar stil te hebben gelegen, gaat de huizenfabriek te Smalkalden in Para eindelijk weer in bedrijf.

(Video over de start maart 2015)
Er worden begin volgend jaar ongeveer 150 koopwoningen sleutelklaar opgeleverd. “Daarna zal het aantal opgeschroefd worden naar duizend woningen. De percelen zijn reeds beschikbaar”, zegt Ginmardo Kromosoeto, directeur van de Surinaamse Postspaarbank (SPSB) in gesprek met de Ware Tijd.Zijn instelling heeft gisteren een publiek-private samenwerkingsovereenkomst getekend voor de bouw van de woningen met de eigenaar van de woningbouwfabriek Broad Homes (BH) uit Hunan, China. De financiering van de woningen komt uit het Investeringsfonds voor Latijns-Amerika van de Chinese overheid, dat tien miljard US dollar groot is. Daaruit heeft China maar liefst een half miljard US dollar voor investeringen in Suriname gereserveerd.

“Het mooie hiervan is dat het geen leningen zijn, waardoor het totaal niet drukt op de schuldpositie van de Staat”, benadrukt Kromosoeto. Hij maakte in mei deel uit van een delegatie met minister Gillmore Hoefdraad van Financiën die de investeringsovereenkomst in Hunan heeft getekend.

De bedoeling is dat Broad Homes uit de 500 miljoen US dollar gaat putten om de woningen te financieren. Het bedrijf zal vervolgens via de SPSB de woningen verkopen aan burgers in Suriname. De prijs van een sleutelklare woning begint rond de SRD 170.000, inclusief een perceel. “Wij zijn blij dat we dit fonds namens de Chinese overheid mogen beheren”, stelt de SPSB-directeur.
Bron: DWT**
Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis