Redactie: Wie heeft de stagiaire haar tas gepikt?

politie Paramaribo

De gebroeders Amar R. en Vikash P. ontkennen dat ze een stagiaire hebben beroofd aan de Henck Arronstraat. Het tweetal vindt het vreemd dat ze als dader zijn aangemerkt in deze zaak, terwijl het slachtoffer heeft gezegd dat het om twee mannen van Creoolse afkomst met lang haar ging. Een vriend met wie ze samen was heeft dezelfde verklaring afgelegd bij de politie.

Volgens de verklaring van het slachtoffer, dat intussen terug is naar haar land van herkomst, reed ze op de fiets toen ze plotseling voelde dat haar tas werd weggerukt. De dader was in een auto, die bestuurd werd door een andere manspersoon.

P. vertelde dinsdag aan rechter Rewita Chatterpal dat hij samen met zijn jongere broer op weg was naar zijn zus. Ter hoogte van de Henck Arron- en de Gongrijpstraat hoorde hij plotseling gegil, maar hij was niet gestopt. Hij had opgemerkt dat hij plotseling achtervolgd werd door enkele mannen in een voertuig, die hen naar het scheen wilden aftakelen.
Enkele minuten daarna, op de Schietbaanweg, ontdekte R. dat er een tas vastzat aan de zijspiegel, aan de kant van de passagiersstoel. Hij droeg zijn jongere broer op om de tas direct weg te gooien. Uiteindelijk besloot hij het voertuig onbeheerd achter te laten aan de Thomsonstraat te Zorg en Hoop.

Officier van justitie Reshna Jhinkoe vindt de verklaring van P. ongeloofwaardig omdat hij een ander verhaal had verteld aan de politie. Hij had de politie eerder gezegd dat zijn jongere broer de tas van een vrouw had weggerukt, maar dat hij daar niets van af wist. P. zei als reactie hierop dat hij geen verklaring heeft afgelegd bij de politie, maar dat hij het proces-verbaal wel heeft ondertekend. Daardoor kunnen volgens hem zaken in vermeld staan die hij niet heeft gezegd. Op 17 januari wil de rechter nog een persoon horen.
Bron: DWT**
Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis