Redactie: Vermiste baby weer terug bij de moeder

De drie maanden oude Rowencio Akobe, die maandagmiddag als vermist werd opgegeven, is later die avond ongedeerd teruggevonden in de omgeving van de Suralcoweg in het distrikt Para. De dertienjarige Xaviera Cairo, van wie wordt gezegd dat ze het kind had ontvoerd, is aangehouden. Het meisje, dat zwakbegaafd zou zijn, is in verzekering gesteld en ondergebracht in het Jeugddoorgangscentrum Opa Doeli.
De zuigeling is naar verluidt maandag tussen half één en kwart voor één ’s middags meegenomen uit een woning aan de Bernadette Derby-Sionstraat, een zijstraat van De Goede Verwachting. De moeder van de baby verklaarde tegenover de politie dat de verdachte kort daarvoor bij haar thuis had aangeklopt voor een glas water. Na het water te hebben gedronken, vertrok ze. De moeder ging kort daarna naar de winkel, maar liet haar baby thuis, omdat haar zwager op het erf was.

Toen de moeder terugkeerde, bleek haar kind er niet meer te zijn. Omdat zij vermoedde dat Cairo iets te maken had met de vermissing, schakelde ze de politie van Latour in. Naderhand kreeg de moeder van een vriendin te horen dat die een foto op sociale media had gezien van de baby en de verdachte. De politie werd daarvan in kennis gesteld, maar een zoekactie leverde niet direct iets op. Wel kwamen de wetsdienaren erachter dat het meisje vaker te De Goede Verwachting is gezien en al eerder zou hebben gepoogd een ander kind van de buurt te ontvoeren.
Redactie: DWT**
Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis