Update: Eigenaar Jaguar is bereid familie gebeten jongetje te helpen

Update:

De eigenaar van de jaguar die vorige week zaterdag de tweejarige peuter Prenay Hindori heeft gebeten te Boxel, is bereid met de familie van het jongetje te onderhandelen over de gemaakte kosten. De man en verzorger van de jaguar zijn vrijdag verhoord door de politie. Dat zegt de publiciteitsdienst van het Korps Politie Suriname tegen de redactie. De politie heeft het dossier gestuurd naar het Openbaar Ministerie, dat zal bepalen of er een straf, en zo ja welke, zal worden opgelegd.De verzorger heeft tegen de politie gezegd dat hij op die bewuste dag de jaguar uit de kooi heeft gehaald om een wandeling te maken op het achtererf. Op een gegeven moment zag hij de katachtige niet meer en hoorde hij gegil aan de andere kant van de schutting. Daar had het dier Prenay aangevallen en verwondingen toegebracht. Het had een haar gescheeld of de nieren van de kleine waren beschadigd. Na de aanval sprong het beest de schutting weer over naar zijn vertrouwde omgeving. Arunkoemar Hindori, vader van Prenay, eist een levenslange verzekering van de eigenaar van de jaguar.

“Het gaat om een kleine jongen van twee jaar en ik weet niet hoelang hij met dit trauma zal zitten. Waar hij door de tijger is gebeten, kan een zwakke plek worden. Tijdens het spelen kan daar snel een verwonding ontstaan”, beredeneert Hindori. De vader keurt het goed dat de eigenaar wil praten over gemaakte kosten. “Dat is helemaal op zijn plaats, omdat hij de veroorzaker is van het incident. Ik moet nog nagaan hoeveel geld we hebben gespendeerd aan het ongeluk”, zegt hij. De eigenaar van de jaguar was vrijdag niet bereikbaar voor commentaar.
Bron: DWT


De peuter Prenay Hindori die zaterdag is gebeten door een gekweekte jaguar te Boxel, is ternauwernood aan de dood ontsnapt. Het scheelde maar een haartje of de nieren van het tweejarige jongetje waren geraakt. “Die wond was echt diep, enkele millimeters dieper en de nieren van mijn zoontje waren beschadigd”, zegt de geschokte moeder Maitrie Hindorie tegen de Ware Tijd.

Maitrie was op de bewuste dag samen met andere familieleden bij de mandir bezig met het voorbereiden van een feest, terwijl haar oudste zoon en de peuter met hun neefje op het terrein aan het spelen waren. “Ik hoorde plotseling mijn schoonzus gillen en toen we daarop afgingen, zag ik mijn zoontje in de bek van een tijger. Als het beest dicht bij mij was geweest, dan zou ik met het dier gevochten hebben om mijn zoon los te krijgen”, toont ze haar moederinstinct aan.

Haar schoonbroer, die snel handelde, heeft het kindje uit de bek van de jaguar gehaald. “Toen ik mijn zoontje in handen had, onderzocht ik zijn lichaam en zag direct een wond in zijn rug. Hij huilde van de pijn en we waren echt geschokt. Eenieder die bij de mandir was, huilde”, herinnert Maitrie zich.

De peuter, die ook wat krabben op zijn buik heeft opgelopen, is vervolgens vervoerd naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, waar het kindje tot maandagmiddag voor observatie was opgenomen. De peuter heeft volgens de moeder nog wat pijn, maar lijkt ook getraumatiseerd. “Hij is angstig en schrikt in zijn slaap. En hij wil niet dat we hem alleen laten. Hij praat wel met ons en zegt dat een hond hem heeft gebeten. Maar wanneer veel mensen in zijn buurt zijn, is hij wel teruggetrokken”, zegt Maitrie.


(Foto Facebook)

Zij kan het niet verkroppen dat een jaguar op een onverantwoordelijke manier werd gekweekt, wat levensgevaarlijk is voor de kinderen in die buurt. Ook kan het er bij haar niet in dat buurtbewoners de autoriteiten hiervan niet op de hoogte hebben gesteld. De moeder eist dat er sancties worden getroffen tegen de eigenaar van de jaguar.
Bron: DWT**
Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis